Paker: 28 Şubat medyaya uzanacak

TESEV Başkanı Can Paker, katıldığı bir televizyon programında, 28 Şubat davasının mutlaka medyaya uzanacağını belirtti.

GİRİŞ 04.01.2013 21:47 GÜNCELLEME 05.01.2013 08:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu Akşam Raporu'na konuk olan Başkan TESEV Başkanı Can Paker, 28 Şubat soruşturmasını yorumladı.

28 Şubat'ın çok sinsi bir hareket olduğunu belirten Can Paker, ''28 Şubat'ın hesabı sorulmalıdır bence. 28 Şubat, 12 Eylül'den daha ciddidir. Daha sinsice bir harekettir. Bu süreçte özellikle basını manupile ettiler. 28 Şubat, Türkiye'de asker-sivil bürakrasisinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan itibaren koyduğu siyasi iktidar mücadelesinin son çabasıdır.

'BİR ŞEKİLDE MEDYAYA UZANACAK'

28 Şubat'ta medyanın büyük rol oynadığını belirten Paker, ''İş dünyası asker ve medya bu süreçte önemli bir rol oynadı. Medyaya bir şekilde mutlaka uzayacaktır. Medyanın dizayn ettiğini düşünmüyorum ama destek açısından ve kamoyunu yönlendirmesi açısından büyük rolleri oldu.''

'ÖZÜR DEĞİL, HESAP VERMELİ'

'Medya hesap mı vermeli, özür mü dilemeli sorusununa Paker, ''Kesinlikle hesap vermeli'' diye cevap verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Barışık hayat 11 yıl önce Şikayet Et
    "karadayı paşa'ya dedim ki “sizi ve bizi acaba gaza mı getirdiler, kandırdılar mı?" (2). o zaman sırf iktidara gelmek için oldu bütün bunlar demek ki. bu hükümetin iktidara gelmesini isteyen birtakım çevreler var. demek ki birtakım çevreler refahyol'dan istediklerini bulamadı. neyse istedikleri, bulamadılar. beklentilerini karşılamadı o hükümet (ranttan baska ne olabilirdi, rantlarına kavuşunca mutlu olmalarından, dertlerinin rant oldugu anlasilir, dr. cevdet akbay şimdiye kadar aktardığımız örnekler, doğan medyası'nin, özellikle tüsiad üyesi ertuğrul özkök'ün neden hararetle 28 şubat sürecini desteklediklerini, neden hala kaos için çırpındıklarını, neden ergenekon terör örgütünü temize çıkarmaya çalıştıklarını daha iyi anlayabiliyoruz.. dr. cevdet akbay
    Cevapla
  • Barışık hayat 11 yıl önce Şikayet Et
    "demek ki birtakım çevreler refahyol'dan istediklerini bulamadı."(1). faruk mercan: karadayı paşa ile daha sonra bu konuyu konuştunuz mu? yıldırım aktuna: konuştum. hatta şöyle söyledim. dedim ki valla bakın galiba bizi kandırdılar. medyanın pompalamasıyla, arkasında kim vardı onu bilmiyorum. medya bizi zorluyordu koalisyonun bozulması için. asker de zorluyordu. toplantılar yapıyordu. hâkimleri çağırıyordu, brifingler veriyordu. karadayı paşa'ya dedim ki “sizi ve bizi acaba gaza mı getirdiler, kandırdılar mı? “çünkü haklı yere soruyorum. çünkü hükümet değiştiği zaman yeni gelen hükümetin ilk işi, o maddeleri uygulamak olmalıydı. bunların hiçbiri yapılmadı.
    Cevapla
  • Barışık hayat 11 yıl önce Şikayet Et
    `birileri durumdan vazife çıkardı, birileri de durumdan soygun çıkardı.`. dönemin içişleri bakanı meral akşener 28 şubat'ı şu ifadelerle özetliyor: “o dönemde siyasi işbirlikçileri, medya işbirlikçileri, sermaye, sivil toplum ve sivil bürokrasi işbirlikçileri var. ‘mürteci kovalayalım' denirken, bir iktidar yıkıldı, yerine başka bir iktidar kuruldu ve türkiye'nin bu arada soyulduğu ortaya çıktı. birileri durumdan vazife çıkardı, birileri de durumdan soygun çıkardı. bankalar gitti, hortumlamalar oldu. 28 şubat'ın özeti budur” (15 eylul 2003, radikal, nese duzel). dr. cevdet akbay
    Cevapla
  • Barışık hayat 11 yıl önce Şikayet Et
    “milyarderlerimizin sayısı artmış.`. “milyarderlerimizin sayısı artmış. geçen yıl (2005) 8 milyardere sahip olan türkiye, bu sayıyı bu yıl 21'e çıkarmış. listeye baktım milyarderlerin çoğu türkiye'ye ‘irtica geliyor' sloganları atmışlardı. kimi tüsiad içinde, kimi gazetelerinde ‘irtica' beklediler. ama onlara ‘irtica' değil zenginlik geldi” (15 mart 2006, bugün).
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    medya sermaye o dönem brifing alan yargı mensupları. hepside hesap vermeli. hele medya ve sermaye bunlar hep çift forvet oynar, biri olmasa öbürü bişey yapamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu