Terör örgütünde kanlı iç hesaplaşma

Paris'teki cinayetler örgüt içi infazları tartışmaya açtı. İşte terör örgütü PKK'daki iç hesaplaşmanın kanlı bilançosu

Terör örgütünde kanlı iç hesaplaşma
Terör örgütünde kanlı iç hesaplaşma
GİRİŞ 13.01.2013 10:32 GÜNCELLEME 13.01.2013 10:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın Avrupa kanadı yöneticilerinden Sakine Cansız'ın da aralarında bulunduğu üç örgüt mensubuna yönelik saldırı 'örgüt içi infaz'ları gündeme getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu terör örgütü pirüpak örgüt müdür? Hiç mi böyle infazlar yapmadı" şeklindeki sözlerine dikkat çekiliyor.

Örgüt yönetimiyle ters düşen militanlar başta Avrupa olmak üzere Türkiye, Suriye, Lübnan ve İran'da iç infaza kurban gitti.

AVRUPA'DA iLK iNFAZ: Güvenlik güçlerine teslim olan ve savcılığa ifade veren Ş.B. isimli teröristin anlattıklarına göre Avrupa'da düzenlenen ilk infaz 1984 yılında İsveç'te meydana geldi.

Örgütün Avrupa'daki etkin isimlerinden Enver Ata'nın bazı tutumları sorunlu bulundu. Örgüt tarafından bir otobüs durağında öldürüldü.

Ardından onunla sıkı ilişki içinde olduğu bilinen Zülfü Gök 7 Ağustos 1984'te, Almanya'da arabasının içinde kurşunlandı.

HAKi KARER (Türk kökenli lider adayı): PKK'nın Türk asıllı kurucularından olan Ordulu Haki Karer, Öcalan ile birlikte siyasi faaliyetlere başladığında onu gölgede bırakan bir duruşu vardı. Karer'in zaman zaman öne çıkması Öcalan'ı rahatsız etti.18 Mayıs 1977'de, Gaziantep'te bir kahvehanede şüpheli bir şekilde vuruldu. Bacağından yaralanan Karer hastaneye götürüldü ancak kan kaybından öldü.

ELEŞTiRiYE STOCKHOLM'DE KURŞUN: Avrupa Sorumlusu Çetin Güngör, örgütün kongresinde yöneticilerin faaliyetlerini eleştirdi. Ajan olduğu gerekçesiyle 1984'te Stockholm'de öldürüldü. Semir kod adlı militan 12 Eylül darbesi sonrasında Avrupa'daki PKK faaliyetlerini örgütlemişti.

BANYO KÜVETiNDE ASiTLE: 12 Eylül darbesinde yakalanıp 11 yıl Diyarbakır Cezaevi'nde kaldıktan sonra tahliye olan Ali Rıza kod adlı Mehmet Çimen, Almanya'da üst kademeyle görüş ayrılığına düştü. Suriye'ye çağırıldı. Örgüt kararıyla banyo küvetinde üzerine asit dökülerek infaz edildi.

SIRTINDAN VURDULAR: PKKMK üyeliğine kadar yükselen Dr. Nasır kod adlı Faruk Bozkurt, hain ilan edilen örgüt üyelerinden. Öcalan'ın yakalanmasından sonra, sorguda verdiği ifadeler ve takındığı tutuma bakarak, 'liderimiz kontra olmuş' dedi. Çetecilik yapıyor suçlamasıyla tutuklandı. Nasır'ı sırtından vuran örgüt, 'kaçarken öldürüldü' söylentisini yaydı.

SEVDiĞi KADININ ÖNÜNDE ÖLÜM: Avrupa'da PKK'nın önemli isimlerinden Mehmet Tunç hakkında Paris'te tanıştığı bir kadınla aşk yaşadığı gerekçesiyle infaz kararı çıkarıldı. Hevi isimli kadının önünde öldürüldü.

ALMANYA'DA EVLiLiK OYUNU iLE iNFAZ: Hogir kod adlı Cemil Işık, yönetimle ters düşünce hain ilan edildi. PKK yönetimi Işık'ı öldürmek için bir kadın görevlendirdi. Kadın terörist, evlilik vaadi ile kandırdığı Işık'ı infaz etti.

ROMANYA'DA SİLAHLI SALDIRI: Örgütün kurucu isimlerinden olan ve Erzincan-Tunceli sorumluluğu yapan Yıldırım Merkit, ajan-işbirlikçi ilan edildi. Romanya'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

METiN DEĞER: Ajan olmakla suçlanıp, aylar süren işkenceli soruşturmanın ardından infaz edildi. l OSMAN TiM: 1992 sonunda İstanbul'da bir PKK hükümlüsü tarafından boğuldu.

NAZİME AKTÜRK: 1999 İmralı Konsepti'ne karşı çıkan grupla hareket etti. Ajanlık suçlamasıyla öldürüldü.

Ölüm çukurunu kendine kazdırdılar

Örgütün iç infazlarına kurban giden militanlardan biri de Davut kod adlı Resul Altınok. Örgüt adına bir çok Avrupa ülkesinde faaliyetlerde bulundu ve yöneticilik yaptı.

Altınok'un öldürülme nedeninin Apo ile yaşadığı fikir ayrılığı olduğu iddia ediliyor. Teröristlerin itiraflarına göre 1982'de, PKK'nın II. Kongresi için Şam'a çağrıldı.

Şam'a gelince Öcalan'ın görevlendirdiği iki kişi tarafından bir hücre evine götürüldü. Ali Haydar Kaytan ve Ömer Altun, Altınok'a önce bir çukur kazdırdı ve ardından çukurun içinde kafasına kurşun sıktı

BALDIRINDAN ŞiŞLEYEREK ÖLDÜRDÜLER

FAYSAL DUMLAYICI: PKK'nın kuruluş aşamasında yer alan Kani Yılmaz Apo İmralı'ya konulduğunda Avrupa'da yer bulamamasının sorumlusu olarak gösterildi. İki PKK ajanının aracına yerleştirdiği bomba ile 10 Şubat 2006'da öldürüldü.

ŞAHİN DÖNMEZ: Öcalan'ın kendisine ihanet ettiğini öğrenince TSK ile işbirliği yapmak istedi. Cezaevinden çıkar çıkmaz tetikçiler tarafından öldürüldü.

ŞAHİN BALİÇ: Öcalan'ın yardımcılığını yapıyordu. Bağlanarak beton hücreye konuldu. Ellerine ve ayaklarına çiviler çakılıp, baldırlarından şişlenerek öldürüldü.

ZEKİ YILMAZ: Örgüt içi demokrasi eksikliğinden söz edince öldürüldü.

MEHMET ŞENER: PKK genel sekreter yardımcılığına kadar yükseldi. Sakine Cansız'ın nişanlısıydı. Ajan oldukları suçlamasıyla iki tetikçi tarafından kurşunlandı. Şahin Baliç'i sorgulayan Şener, bir yıl sonra aynı akıbete uğramış oldu.

ŞÜKRÜ KARAKUŞ: 1982'de Bekaa Vadisi'nde "Türkiye'de eylem yapmak için uygun zaman değildir" dediği için Mahsum Korkmaz tarafından kurşuna dizildi.

CEMİLE MERKİT: Öcalan'ın talimatıyla altı aylık bebeğini düşürdü. Mayıs 1982'de, Bekaa Vadisi kayalıklarında öldürüldü.

MURAT BAYRAKLI: 5 Haziran 1984'te Batı Berlin'de, bir çöp konteynerinde yakıldı.

İZZETTİN EVCİL: 1984 sonlarında, PKK içerisinde muhalif çizgi oluşturduğu gerekçesiyle öldürüldü.

MUSTAFA ÖMÜRCAN: Örgüt talimatlarına karşı gelmek suçundan idam edildi.

MAHMUT BİLGİLİ: 12 Eylül döneminde PKK davalarına bakan bir avukattı. Mart 1987'de Hollanda'da bir lokantada öldürüldü. Cesedi parçalanarak kanalizasyon çukuruna atıldı.

MEHMET TUNÇ: Bir dönem Avrupa'da PKK yapılanması içinde yer aldı. Şam'a çağırılıp öldürüldü.

HALİL KAYA: PKK'nın III. Kongresi'nde genel sekreter birinci yardımcılığına getirildi. Öcalan'ın talimatıyla kurşuna dizildi.

ALİ ÖMÜRCAN: PKK'nın kurucu üyelerinden. Lübnan'da Cemil Bayık tarafından sorgulanarak idam edild

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 7
  • erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    bu infazlari tum pkk sempatizanlari zaten devletten daha iyi biliyor. burda ust duzey yada yonetimdekilerden bahis edilmis bide militan olarak orgute girmis amma dagda olanlarin sehirde anlatilanlardan cok farkli oldugunu gorup de konusanlari var binlerce militani bu sekilde oldurduler ben sahsen 1 cocuk tanidim 1 defa gormus idim sonra duydum ki daga cikmis ve daha 1. ayinda oldurmusler cocugu cocuk haksizliga karsi set duran biri idi gercek haksizligin dagda oldugunu gormus ki hemen oymuslar
    Cevapla
  • Nehir Irmak 11 yıl önce Şikayet Et
    vahşet. sonra bu adamlar mı barış istiyor ? barış istemez onlar. vahşet, kan isterler. pkk bunu ister ancak. komünist devlet kurmadıktan sonra terörden vazgeçmezler.
    Cevapla
  • KANAS 1 11 yıl önce Şikayet Et
    sayin medya. su vatan hainlerini artik acikli duygulu bir sekilde yazmaktan vaz gecin ,,,yok neymis sevgilisinin önünde öldürülmüs ,,gebersin ...ne bu ya utanmasa bir kac kisi cikip pkk saflarinda catismalara katilacak ya ,,ne kadar pkk özlemi varmiz bazilarinin icinde ,,,türkiyeye verdigi madddi ve manevi zarari kimse göz önüne bile getirmiyor hala...biri cikipta demiyorki biz yillik terör ile mücadeleye bütceden su kadar para ayiriyoruz ,diyen cikmadi .türkiyenin parasi cok ...gebersinler birakin
    Cevapla
  • sefa78 11 yıl önce Şikayet Et
    beyin yıkama. bu kadar insanı nasıl kandırabiliyorlar.canlarınız bu kadar mı değersiz..
    Cevapla
  • şükrü ğüvenç 11 yıl önce Şikayet Et
    normaldir. bu katlimalar örğütler için normaldir bunlar olmasa örğüt olmaz ama yapılan yöntemleri çok dikkatimi çekti bir çoğu israil yönetmi israil ve ruslar çok ğüzel yok etme ve korku salma yönetimi kullanmış başarılıda oldular bu katliamlar olmasa belkide pkk olmazdı birileri zorakide olsa pkk nın yaşaması için bayağı çaba sarf etmiş ediyorda bu tuzaga düzşen ve o katil örğüte hayranlık ve senpati duyan kürtlere yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu