Osmanlı Arşiv belgelerinde Kağıthane

İstanbul'un tarihi ilçelerinden Kağıthane zengin geçmişini gün yüzüne çıkarmak için Osmanlı Arşivlerine daldı. Tarihin derinliklerinden gelen belgelerle Kağıthane Sadabad'da sergileniyor.

Osmanlı Arşiv belgelerinde Kağıthane
Osmanlı Arşiv belgelerinde Kağıthane
GİRİŞ 20.06.2005 12:10 GÜNCELLEME 23.11.2019 12:18

17 Haziran Cuma günü, Kağıthane Belediyesi Sadabat Kültür Merkezi'nde halka açılan 'Osmanlı Belgelerinde Kağıthane' sergisinde toplam 64 belge ve 14 tarihi fotoğraf yer alıyor.

Açılışı Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Osmanlı Devlet Arşivleri Daire Başkanı Dr. Önder Bayır tarafından yapılan sergi, Ali Mesut Birinci, Hasan Yaman, Mustafa Çakıcı, Dr: Recep Karacakaya, Sabri Bacacı ve sezgin demircioğlu'nun Osmanlı Arşivlerinde yaptığı tarama sonucu ortaya çıkarılan belgeleri kapsıyor. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 'Osmanlı tarihinin en parlak geçmişe sahip gözde beldelerinden olan Kağıthanemizin geçmişini gün yüzüne çıkartma çabalarımız aslında gelecekte de İstanbul'un gözdesi olan bir ilçe oluşturma çabalarımızın bir parçasıdır' dedi. Kılıç, sergide yer alan belge ve fotoğrafların kısa bir süre içinde basın danışmanları Hüseyin Irmak tarafından kitaplaştıralarak yayınlacağını da sözlerine ekledi.

'Osmanlı Arşivleri'nde Kağıthane Belgeleri' isimli sergi 15 gün süreyle Sadabad Caddesi, merkez Mahallesi Kağıthane adresinde bulunan Sadabad Kültür Merkezi'nde açık kalacak. Ayrıntılı bilgi için 212 294 20 50-51 numaralı telefonları kullanabilirsiniz..

 

Osmanlıca arşiv belgelerini internet üzerinden okumlak isteyenler bu linki kullabilirler.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada