Memurlar 15 Mart'tan sonra başörtülü çalışacak

Memur-Sen Konfederasyonu'nun 'Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza Kampanyası'yla ilgili olarak konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurların 15 Mart'tan sonra başörtülü olarak çalışacaklarını iddia etti.

GİRİŞ 13.02.2013 12:51 GÜNCELLEME 13.02.2013 13:10
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kanal A televizyonunda 'Siyaset Masası' programına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin Bedrettin Uğur'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

10 milyon hedefli imza kampanyasında sona gelindiğini belirten Gündoğdu, bir ay sonra memurların fiili olarak bu yasağı kaldıracaklarını da ilk kez açıkladı. İşte o açıklama: 

"Kampanyada toplanan 10 Milyon imza önümüzdeki hafta Hükümete teslim edilecek. Belli bir süre bekledikten sonra hükümet yasağı kaldırırsa teşekkür edeceğiz. Kaldırmazsa 15 Mart'tan sonra memurlar fiili olarak özgürlüklerini kullanacak. Yani başörtülü olarak işe gidecek"

YORUMLAR 31
  • ekrem kehribar 11 yıl önce Şikayet Et
    sakallıda. çalışa bilecekmi?
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 11 yıl önce Şikayet Et
    şimdi 28 şubat yok, fişleme yok. başörtüsü takanın, takmayanın samimiyetini görmek istiyoruz.
    Cevapla
  • ali dilmen 11 yıl önce Şikayet Et
    çelişki. sen asker öldür polis öldür eylem yap otobüs yak örgüt kur sonra yargı paketiyle serbest kal .sırf inancından dolayı başörtüsü takanları kamudan yasakla .bu ne aman çelişki anlamadım
    Cevapla
  • xmenbln 11 yıl önce Şikayet Et
    10 milyon imza ... sadece imzadir ..... emin olun ... yarin memur sen miting var desin 10 bin kisi zor toplar ... yarin o imza atanlarin hanimlari-kizlari memur ise ... imza atanlarin cogu ... aman dur .. etliye süte karisma ... sen simdilik basini kapatmadan git .. basina bela gelmesin .. isten atilma .. derler ... 99 % müslüman ülkede bir cok haksizliga ugrayanlarinda dinini az bucuk yasamak isteyenlerden ise düsünmek lazim ... 100-110 bdp-li kendi sacma sapan davasi icin hapishaneye boylamayi göze aliyor ise .... sacma sapan davasi icin pkk-lilar gebermeyi göze aliyor ise biz müslümanlarada düsünmek gerekir .... onun icin degil 10 milyon ... 50 milyon imza toplansin ...haydi diyelim hükümet akp degilde baska bir parti mesela chp .... 50 milyon imza toplandi ... hükümet izin vermezse .. acaba sokaga kac kisi cikar dersiniz ? 1 hafta boyunca 10 bin kisi ... fazla olmaz ... en son gün ise 1000 kisi .. o kadar ..
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 11 yıl önce Şikayet Et
    Sayın GÜNDOĞDU,. Başörtü yasağı hiç bir yasada yoktur. Fiilen serbesttir.28 ŞUBATA kadar bütün kurumlarda serbest idi. 28 ŞUBATTAN sonra kurumlar korkularından dolayı yönetmelik değişikliği ile yasaklar getirdiler.FİŞLEMELERDEN korktukları için Askere karşı hoş görü gösterdiler. O yasağı savunanlar şimdi yargıya hesap veriyorlar. Yönetmelikler yasalara aykırı olamazlar. Onun için her an kamu görevlileri başörtüyü takabilirler. yeterki onları desteklenler olsun. Madamki sandika olarak destekliyorsunuz. mesele kalmadı. üyelerinize talimat verin başörtülüsü ile görevlerini ifa etsinler. Sizlere başarılar dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!