Peres'ten Erdoğan'ın o sözlerine tepki

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peresise, Başbakan Erdoğan'ın "Siyonizm" ile ilgili sözlerini esefle karşıladığını belirterek "o sözler bilgisizlikten kaynaklanıyor" dedi.

Peres'ten Erdoğan'ın o sözlerine tepki
Peres'ten Erdoğan'ın o sözlerine tepki
GİRİŞ 03.03.2013 22:23 GÜNCELLEME 03.03.2013 22:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler tarafından Avusturya'da düzenlenen 5. Medeniyetler İttifakı Forumu'ndaki sözleri İsrail, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletler'de yankı buldu. Başbakan Erdoğan forumda yaptığı konuşmada “islamofobi de siyonizm, anti-semitizm ve faşizm gibi insanlığa karşı işlenen bir suç olarak kabul edilmelidir” demişti.

euronews muhabiri Jon Davies'e konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peresise Erdoğan'ın sözlerini esefle karşıladığını söyledi.

euronews:
“Size sormak istediğim ilk soru Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avusturya'daki konuşmasına olan tepkiniz olacak.”

Şimon Peres:
“Esefle karşılıyorum. Bilgisizlikten kaynaklanıyor ve nefret kıvılcımlarını ateşliyor. Tümüyle gereksiz ve tamamen temelsiz. Son günlerde gördüğümüz üzücü olaylardan biri.”

Erdoğan'ın forumdaki konuşmasının iki gün sonrasında Ankara'yı ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry de konuya kayıtsız kalmadı ve tepkisini “bu konuda Erdoğan ile aynı fikirde değiliz, İsrail ile Türkiye Amerika'nın iki önemli müttefikidir ve aradaki sorunların aşılması için iki tarafın da çalışması gerekiyor” sözleriyle ortaya koydu.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 2
  • Ali Cakir 11 yıl önce Şikayet Et
    Dogru olan hangisi. Dogru olan hangisi? Filistinlileri katletmekmi? Golan tepelerinde Petrol aramakmi? güya ABD, AB ve BM dogu Kudüste yeni yerlesim yerleri acamazsiniz deyip ama yayilmaya göz yummakmi? Sina yarimadasini isgal ettigi zaman Misira ait Petrolleri calmakmi? Uluslararasi karasularinda Mavi Marmara gemisinde katliam yapmakmi? satilla mülteci kamplarinda Ariel Saron tarafindan katliam yapmakmi? Israil Siyonist yönetiminin sicili hic temiz degil, ABD ve BM ilk önce bu pisliklerin hesabini sorsunlar, gerci onlardan böyle birsey beklemek en hafif tabirle saftirilik olur. BM nerde o Kibrisdaki referandum sonuclari, hani ADALET. Biz Türklerde bir söz var, it ulur, kervan yürür.
    Cevapla
  • Ahmet Er 11 yıl önce Şikayet Et
    At gözlüklü israil. Neden doğrular söylenince tepki verirken abd ve israil hep aynı hattı yanı kelimeleri kullanıyor da biz neden tepkilerimizi ayrı ayrı hatlardan ve farklı farklı dile getiriyoruz merak ediyorum?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten 45 üründe büyük indirim
Protestoların gölgesinde İmamoğlu'ndan 45 gazeteci ile Roma gezisi!