Devlet teröre karşı harcadı! Hürriyet 'makam' dedi

Maliye Bakanlığı, taşıt alımlarında görülen harcama artışının nedeninin, TOMA ve zırhlı personel taşıyıcı alımı olduğunu açıkladı.

Devlet teröre karşı harcadı! Hürriyet 'makam' dedi
Devlet teröre karşı harcadı! Hürriyet 'makam' dedi
GİRİŞ 23.09.2015 12:57 GÜNCELLEME 23.09.2015 13:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hürriyet "10 kat arttı, alım tam gaz devam ediyor..." adlı haberi ile kamuda lüks taşıt alımlarının son sürat devam ettiğini iddia etmişti. Hürriyet haberinde; "Geçen yıl ilk 8 ayda 59.8 milyon liralık taşıt alımı yapılırken, bu yılın ilk 8 ayında 628.5 milyon liralık taşıt alımı yapıldı. Geçen yılın 8 aylık dönemine göre taşıt alımları 10 kattan fazla artmış oldu" demişti.

HARCAMA TERÖRE KARŞI YAPILDI

Hürriyet hazırladığı haberle ve haber görselinde kullanılandığı kırmızı plakalı makam araçları fotoğrafı nedeniyle kamuoyunda yanlış algıya sebebiyet verdi. Bakanlık açıklamasında 2015 yılı içerisinde terör örgütlerine yönelik mücadelenin hız kazanması nedeniyle önceki yıllarda daha çok yıl sonuna doğru yapılmakta olan bazı harcamaların öne çekildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Bu bakımdan dikkat çeken idarelerden biri Emniyet Genel Müdürlüğü’dür. Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden 2014 yılı ilk 8 ay içinde taşıt alım giderleri kapsamında hava taşıt alımları için yaklaşık sadece 900 bin TL harcanmışken, 2015 yılında ilk 8 ay içerisinde helikopter alımı nedeniyle yaklaşık 76 milyon 900 bin TL harcanmış bulunmaktadır. Ayrıca; TOMA, zırhlı personel taşıyıcı ve diğer taşıtlar için 2014 yılı ilk 8 ayında yaklaşık 34 milyon TL harcanmışken, daha önce ifade edilen gerekçelerle 2015 yılı ilk 8 ayında aynı nitelikteki harcamalar için yaklaşık 207 milyon TL harcanmış bulunmaktadır."

Hürriyet yalan haberinde algı operasyonu yaparak şu fotoğrafı kullandı:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • Denizci 8 yıl önce Şikayet Et
    Saman gazetesi de bunu manşet etti. Safları sık tutuyorlar demek .
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    doğuda hiç bir masraftan kaçınılmadan askerimizin can güvenliği için en iyi en güvenli araçlar binalar neyse harcansın. hatta bağış hesabı açılsın zırhlı asker araçları için ... yeterki canlarımız kalleşçe şehit edilemesin.
    Cevapla
  • duran 8 yıl önce Şikayet Et
    aydın doğan koç gurubunun emanetçisidir.ve haberleri hep gayri millidir.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru tabii..Ayrıca eyyy Hürriyet, o ne biçim photoshop? İyi bir maaş verirseniz ben alasını yaparım öyle acemi elemanlar kullanmayın lütfen fotolarınızda..hayır hainlik yapacağımdan değil öyle ya da böyle nasıl olsa sonunuz gelecek bari o zamana kadar boş durmam yeteneklerimi sergilerim size de işin iyisi kötüsü olmaz.. ;)
    Cevapla
  • vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    herkesi kendileri gibi lüks, zevk, sefa sahibi zannediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor