Fatih Altaylı'dan Doğan ile ilgili şok itiraflar

Uzun yıllar Doğan Grubu'nda çalışan medya yöneticisi Fatih Altaylı, eski patronu Aydın Doğan'ı Habertük TV'de böyle anlatmıştı:

GİRİŞ 29.09.2015 10:16 GÜNCELLEME 29.09.2015 10:55
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Eski çalışanı ve yöneticisi Fatih Altaylı, Aydın Doğan'ı Doğan Grubu'ndan ayrıldıktan sonra katıldığı canlı yayında anlatmıştı. Altaylı, Doğan'ın çıkar ilişkisini en iyi bilen gazetecilerden biri...

"Hiç bir yerde böyle bir rant olmaz. Düşük bir imar izniyle kamudan al, imar izni özel sektöre, Aydın Doğan'a geçtikten sonra değişsin. Ortaya çıkan 3 milyar dolarlık rantı Aydın Doğan yesin. Bu Hilton arazisi işi ahlaki mi yaa? 3 milyar dolar para kazan bir kalemde. Başkaları enayi mi? Elinde medyası olmayan iş adamları salak mı niye girmiyorlar bu işe? Girseler bu işi alabilecekler mi? Başbakandan randevu alıp ağlayıp zırlayabilecekler mi?" diyen Altaylı, Aydın Doğan'ın elindeki medya gücünü kullanarak haksız kazanç elde ettiğini savunmuştu.

Altaylı, "Ben medya gücümü kullanarak canımın her istediğini yaparım. Petrol Ofisi'nin hisselerini İş Bankası'ndan üç otuz paraya al. Aldıktan hemen sonra üç misli fiyata yabancıya sat. O günkü yayınlara baksınlar. O gün Doğan Grubu'na ait bir gazetede İş Bankası'nın yönetim kurulu başkanı, üyeleri ve İş Bankası'nda hissesi bulunan partinin yöneticileri aleyhine ne yayınlar yapıldı. Ve o yayınlardan sonra İş Bankası Petrol Ofisi'ndeki hisselerini Aydın Doğan'a sattı onu bir herkes görsün" şeklinde konuşmuştu.

POAŞ ve Hilton arazisi ihalelerini hatırlatan Altaylı, Aydın Doğan için "İş dünyasının Alaaddin Çakıcı'sı" tanımlaması yapmıştı.

Altaylı, Doğan'ın "Başbakan şantaj yapıyor" suçlaması için de "asıl şantajı Aydın Doğan yapıyor" demişti.

İşte o günlere damga vuran itirafın çarpıcı görüntüleri:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • nene 8 yıl önce Şikayet Et
    1998 genel seçimlerinde bahçeli %70 sağ oyu yok sayıp ecevitle koalisyon yapmıştı rahşanın hakaretlerine rağmen. aydın doğanın en sevdiği üçlü ecevit bahçeli mesut yılmaz. sonuçta bütün bankaların içini zengin ailelere peşkeş çekip 300milyar borcu milletin sırtına yüklediler. ak parti bunu ödedi, tansunun yediği tasarruf fonunda birikenleri nemaları ile ödedi, IMFe yaptıkları 21,5 milyar dolar borcu ödedi bir sürü yatırım yaptı üstüne devletin kasasına 120 milyar dolar ile bir o kadar altın rezervi koydu. Hala yolsuzluk yapıldı diyenleri Allaha havale ediyorum.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Özgür Basın Zulmünden bıktı bu millet. Özgür basın kadar özgür olmak istiyor bu halk.
    Cevapla
  • Kayra Keskin 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu ne ya Türkiye'de sağımız solumuz hainlerle dolu hepsi bir yandan girişmiş Ülkeyi haince karalamaya
    Cevapla
  • CEM 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkes biliyor ki bunlar CIA nın Türkiye bürosu gibi çalıştılar.O yüzden kimse bir şey yapamadı
    Cevapla
  • KOCASOLAK 8 yıl önce Şikayet Et
    NERDE SAVCILAR ? nerdesiniz ?? nerde maliye mufettisleri ? nerde mali polis ? hepinizimi susturuyor ? Helal süt emmis birtek savci, mali mufettis, mali polis yokmu ? hepiniz haram sütlemi beslendiniz ???
    Cevapla
  • AŞİKAR 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkesi bir sanma vardır var olmalarınada onlarca can ya da sevdiklerinin korkusundan susuyorlardır yada susturuluyorlardır. Rahmetli Gaffar Okkan hiçmi örenek teşkil etmiyor insanlığa! Bazen böyleleri kendi canını ortaya koyar yapılan haksızlıkları ortadan kaldırmak için ama o haksızlığa uğrar kalleşliğe uğrar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!