İşte Ekrem Dumanlı'nın istifa nedeni!

Ekrem Dumanlı'nın Zaman'daki istifasının nedeni belli oldu: Fetullah Gülen'le, onun yerine oynayan Mustafa Özcan'ın arasındaki güç savaşı!

İşte Ekrem Dumanlı'nın istifa nedeni!
İşte Ekrem Dumanlı'nın istifa nedeni!
GİRİŞ 07.10.2015 11:43 GÜNCELLEME 08.10.2015 00:19
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın istifasının perde arkasında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) içindeki güç savaşlarının olduğu öne sürüldü.

İstifanın ardından şu iddialar gündeme geldi;

Polis, MİT, asker ve yargı mensuplarının imamlığını yaptığı öne sürülen Mustafa Özcan, uzun zamandır Gülen'i rahatsız ediyordu. Türkiye imamlığını iptal eden Gülen, bütün bölge imamlarını kendisine bağlayarak Özcan'ın gücünü kaybetmesini istedi. Bu operasyon, Tahşiye kumpası soruşturmasında gözaltına alınan Özcan'ın daha fazla ön plana çıkmasına neden oldu.

Polis, yargı, emniyetten sonra kolejleri de kendisine bağlayan Özcan gücünü perçinledi. "Kozanlı Ömer" gibi kendisine bağlı olmayan imamları da çeşitli entrikalarla devre dışı bıraktı.

Kritik noktalarda derin bilgilere sahip olan Özcan, Gülen tarafından tehdit olarak görüldü. Yurt dışına kaçan Özcan'ın ABD'ye gitmesi bekleniyordu. Ancak Batı ile ilişkileri çok iyi olan Özcan, Brüksel'e yerleşti. Batı ile Gülen sonrasının planlarını yapmaya çalıştı. Hedefinde ise Gülen'in ölümünden sonra örgütün başına geçmek vardı.

Özcan'ın gücünü kırmayı amaçlayan Gülen, operasyona Özcan'a en yakın isimlerden olan Dumanlı'yı görevden almakla başladı. Yerine ise Dumanlı'yla ihtilaflı Abdulhamid Bilici getirildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 91
  • babageldi 8 yıl önce Şikayet Et
    he he dabi dabi...vardır bi hıyanet işi yine!!!bırakın boş laflarla gündemi değiştirmeyi....
    Cevapla
  • Elif 8 yıl önce Şikayet Et
    Size inanan insanlar diye bas bas bagiranlara sesleniyorum sizler de bu duzmecelere inaniyorsunuz BUNLAR HIC INANDIRICI DEGIL aslinda bu ulkede bir diger teror orgutu MEDYA nasil da hayal gucleri zengin yaa
    Cevapla
  • Senaryo 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hikâyeyi nasıl uydurdunuz arkadaş. Hadi onu anladık da millet nasıl inanıyor bu yalanlara...
    Cevapla
  • Ne Anlatıyorsunuz! 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bak! Sanki paralel örgüt bu Ülkede insanlara zulmetmedi, haksızlıklar yaşanmadı. Sanki seçilmiş olan hükümet yargı darbesiyle düşürülmeye çalışılmadı. Amirinden değil değil abisinden emir alan emniyet mensupları olmadı. Askeriyeye ve Mite sızıp Milli istihbari bilgiler bu örgüt tarafından dış istihbaratlara servis edilmedi. Sanki Mit tırları durdurulup Vatana ihanet edilmedi. Vs. Vs. Fetö örgütünün bu Ülkeye ihanetleri saymakla bitmez. Ama bakıyorum buraları da karıştırmaya çalışan bazı şahıslar hiçbir şey olamamış gibi işkembeden konuşmaya devam ediyor. Millet bu ihaneti asla unutmayacak ve asla affetmeyecek! Bunu böyle bilin...
    Cevapla
  • babageldı 8 yıl önce Şikayet Et
    algı yuksek hacı düşünmeyip gördüğüyle yetinen toplum oldugumuz için emekli vaiz başımıza bela oldu
    Cevapla
  • cevdet pala 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsi yaptıklarının karşılığını çekecek, cemaat adı altında Türkiyeye yön vermenin ne demek olduğunu görecekler...
    Cevapla
  • Süleyman Selimoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ'den içeru MUTÖ. Bu yapılanmanın asıl mimarı zaten FG değil ki. O kadarına aklı da ermez. Adamı ABD'de rehin alıp, adını kullandılar aslında.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda