Bir medya devi daha çekiliyor: Artık basılmayacak!

İngiliz devi, yazılı basından tamamen çekilme kararı aldı. Artık sadece internet sürümü var!

Bir medya devi daha çekiliyor: Artık basılmayacak!
Bir medya devi daha çekiliyor: Artık basılmayacak!
GİRİŞ 16.02.2016 08:11 GÜNCELLEME 16.02.2016 08:11

Dünyanın yüksek prestijli gazeteleri arasında gösterilen İngiltere (Birleşik Krallık) merkezli yayın organı The Independent, önümüzdeki ay itibarı ile basılı yayın sektöründen tamamıyla çekileceğini ve sadece internet üzerinden faaliyet göstereceğini açıkladı.

Gazetenin bağlı olduğu ESI Medya Grubu tarafıdnan yapılan açıklamaya göre, alınan kararın gerisindeki sebep, gidişatın tamamen dijitalleşmeye yönelik olduğu sektörde yatırımları bu yöne yoğunlaştırmak suretiyle büyümeyi sağlamak. Son basılı sayı ise 26 Mart 2016'da yayımlanacak.

The Independent'ın 07-Ekim-1986 tarihli ilk sayısı. Takvimler 2010 yılını gösterdiğinde, Rus milyarder Alexander Lebedev, uzun bir süreden beri zarar açıklayan Independent News & Media'yı £1 karşılığında satın almıştı.

Grubun bu açıklamasını, her ne kadar kendileri böyle açık biçimde ifade etmemiş olsalar da, artık geleneksel gazeteciliğin miadını doldurduğunu, tirajların dip yaptığını ve bu doğrultuda da konvansiyonelden dijitale kaymanın her açıdan çok daha yüksek fizibiliteye sahip olduğu şeklinde yorumlayabiliriz. Ki zaten BBC'nin konuya ilişkin haberine baktığımızda bir zamanlar günlük 400K tiraja erişen gazetenin şu anki tirajının ortalama 30K dolayında olduğunu okuyoruz ki günümüzde artık internet üzerinde tek bir popüler haber dahi bundan çok ama çok daha fazla okunabiliyor. Tabii bu dediğimiz sadece bu örnek için değil istisnasız tüm basılı gazeteler için geçerli.

Son olarak da The Independent'ın Birleşik Krallık'ta tamamen dijitale geçen ilk gazete olacağının da altını çizelim ve dijitalleşen dünyayı mükemmel biçimde açıklayan tabloyu aktaralım:

KAYNAK: ERDEM GÜKRER -YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar