UMED: Arsız örgüt PR Peşinde

Uluslarararası Medya ve Enformasyon Derneği, AA Personelinin PKK terör örgütü tarafından kaçırılmasına tepki göstererek, olayı kınadı.

UMED: Arsız örgüt PR Peşinde
UMED: Arsız örgüt PR Peşinde
GİRİŞ 21.02.2016 14:26 GÜNCELLEME 21.02.2016 15:39

Son dönemde yaptığı acımasız saldırılarla gerçek ve arsız yüzü bir kez daha ortaya çıkan terör örgütü PKK, saplandığı hendekten çıkış yolu için bu kez gazetecileri hedef aldı.

AA'nın savaş muhabirliği eğitimi almış deneyimli personeli arasında bulunan Muhabir Rauf Maltaş, Foto Muhabiri Onur Çoban ve Kameraman Kenan Yeşilyurt, kurum tarafından bir hafta önce Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevlendirilmişti. Bu süre zarfında haber takibi yapan ve ilçedeki gelişmeleri izleyen gazeteciler, önceki gün çekim yaptıkları Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırılmıştı. Fotoğraf makineleri ve kameralarına da el konulan gazeteciler, bir süre bilinmeyen bir yerde tutulduktan sonra bu gün kurtarıldı.

Zor şartlar altında mesleklerini yapmaya çalışan gazetecilere yönelik bu tutum; son dönemde gerçekleştirdiği alçakça ve arsızca saldırılarla itibarı iyice çukura gömülen terör örgütünün başarısız bir PR çalışmasıdır.
Her fırsatta barış ve özgürlükten dem vuran, masum insanlara yaşam hakkı tanımayan örgütün, haber alma özgürlüğüne de kastettiği bu vesile ile bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Uluslararası Medya ve Enformasyon Derneği (UMED) olarak  meslektaşlarımıza ve Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu vesile ile terörü bir kez daha lanetliyoruz.

Uluslar arası Medya Enformasyon Derneği (UMED)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?