Yayıncıları endişelendiren iptaller!

Reklam verenlerin, ABD krizden dolayı reklam bütçelerini kısıtlamaya, reklam rezervasyonlarını iptal etmeye başladığı ortaya çıktı. Gelişmeler sonrası yayıncılardan reklam verenlere önemli bir çağrı geldi.

Yayıncıları endişelendiren iptaller!
Yayıncıları endişelendiren iptaller!
GİRİŞ 14.08.2018 19:22 GÜNCELLEME 15.08.2018 15:20
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD kaynaklı dolar krizi, Türkiye'deki reklam sektörünü de etkileyebileceği yönünde endişeler var. Hatta cuma gününden itibaren bazı banka ve büyük firmaların reklam rezervasyonlarını iptallere başladığı belirtiliyor. Bazı firmalarında rezervasyonlarını iptal etmediği ama duruma göre pozisyon aldığı aktarılıyor. Bu endişeler sonrası yayıncılardan çağrılar gelmeye başladı.

Geçmişteki ekonomik krizlerde ilk etkilenen reklam sektörü ve yayıncılar olmuştu. İş dünyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Amerika'nın skandal ambargosu karşısında üretimi ve ihracatı artırma kararı aldı. Reklam verenlerin de iş dünyasıyla dayanışma içinde olma beklentisi var.

 

 

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet de endişelere ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulunarak Reklam Verenler Derneği'ne ve reklam verenlere önemli bir çağrı yaptı: "Cuma gününden bu yana bazı büyük bankalar ve firmalar reklam iptallerine başlamış. O halde Reklam verenler derneğine çağrı yapalım: Lütfen bu işten vaz geçin. İş dünyasının sergilediği dayanışma ortamına siz de destek verin. Kriz tellalarının ekmeğine yağ sürmeyin!"

YORUMLAR 17
  • Anti reklamm 5 yıl önce Şikayet Et
    Youtuba gogleye faceye reklam vermeyin
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı kanallara reklamları bitirin. Ve reklamdan milyoner olanlarda biraz az kazanmayı göze alsınlar ve reklam fiyatlarını tl ye çevirip düşürsünler. O zaman çağrın karşılık bulur. Ben dolarla reklam alayım. Elde ettiğim KARdan da olmayayım sonrada çağrı yapıp yurttaş görüneyim. Yok öyle bir dünya.
    Cevapla
  • ZararınNeresinden 5 yıl önce Şikayet Et
    Banka reklamı olmasın daha iyi zaten.
    Cevapla
  • draga 5 yıl önce Şikayet Et
    coca cola, nestle, ariel vesaire gibi amerika kökenli veya israil kökenli firmalara bir açıkları bulunup cezalar yazılsın yabancı kökenli bankalara ise krizi derinleştirmeya çalışmaktan işlemler yapılsın cezalar verilsin ülkenin iyi zamanında it gibi para kazanmayı biliyorlarsa kötü zamanında hemen ellerini eteklerini toplamasınlar türk milleti bazı bedelleri nasıl ödüyorsa bu ülkenin sırtından 50 kuruş kazanana bile ödettirilsin o bedel
    Cevapla
  • Tayyar 5 yıl önce Şikayet Et
    FOX Tv ye reklam veren yerli üreticilerde derhal bu kanalla olan ilişkilerini kesmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti