Cumhuriyet Müslümanları suçladı! Ayasofya'da gerçek bakın ne çıktı

Cumhuriyet Gazetesi bugün yaptığı bir haberde Ayasofya'nın tahrip edilen kapısından görüntüler paylaşarak Müslümanları suçladı. Ancak Ayasofya'nın Ortadoks turistler tarafından talan edildiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 05.12.2022 10:50 GÜNCELLEME 05.12.2022 11:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sık sık yayınladığı yalan ve manipülatif haberler nedeniyle tekzip yayınlamak zorunda kalan muhalefet destekli Cumhuriyet Gazetesi, bugün camiye dönüştürülen Ayasofya hazımsızlığını tekrar ortaya çıkardı. Ayasofya'nın müzeden camiye çevrilmesinden beri durumdan rahatsızlığını dile getiren gazete, bugünkü haberinde yine Müslümanları suçlamaya çalıştı. 

'MÜSLÜMANLAR AYASOFYA'YA ZARAR VERDİ'

Gazete bugün birinci sayfadan yayınladığı 'Ayasofya'da 'siyasi' zarar' başlıklı haberinde kutsal mekanın kapısının Müslüman ziyaretçiler tarafından tahribata uğradığını iddia etti. İlgili haberinde ilahiyatçı ve felsefeci Prof. Dr. Şahin Filiz'in sözlerine yer veren gazete, Ayasofya'nın cami olsa bile gayrimüslüm motifleri içerisinde bulundurduğu için bu tahribatın gerçekleşmiş olabileceğini söyledi. Bu durumun siyasi bir tavır olmasının mümkün olduğu belirtilen haberde, açıkça Müslümanlar hedef alındı.

DAHA ÖNCE NE DEMİŞLERDİ?

Ancak aynı Cumhuriyet Gazetesi, nisan ayında yaptığı bir haberinde ise bu kapıdan parçalar koparılarak insanlar tarafından ağızlarına atıldığını söylemişti. 8 ay önce yaptığı haberde parçaların insanlar tarafından yutulduğunu belirten gazetenin 8 ay sonra bunun Müslümanlar tarafından siyasi tavır olarak yapıldığını ifade etmesi, gazetenin tutarsızlığını ve Müslüman düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. 

PEKİ GERÇEK NE?

Ayasofya'nın kapısı ve duvarlarıyla ilgili gerçek ise daha önce ortaya çıkarılmıştı. Daha önce de Ellerinde poşet olan kadınların duvarlardan parçalar koparıp poşete doldurduğu görüntülerin tespit edilmesi üzerine yapılan araştırmalarda mermerleri, Ayasofya'nın çeşitli kapı ve duvarlarını tahrip edip tozlarını poşetlere koyan ziyaretçilerin Hristiyan turistler olduğu açıklanmıştı.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 6
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber yapan gazeteye çak ağır ceza verilmeli 5 milyon dolar gibi rakam olursa önlem alınabilir.
    Cevapla
  • FİKRET 1 yıl önce Şikayet Et
    öyle Hristiyan turist demekle olmaz. Kişinin adı sanı hangi ülkeden geldiği açıklanmalıdır. Bu bilgileri açıklayabilecek kabiliyet var diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    çok iğrenç...
    Cevapla
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalim özür dileyecek misiniz BAGNAZ KAFALILAR?
    Cevapla
  • Refik Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kadar kafanıza taş düşşün emi.....Gavurlara gık çıkarmazlar ama dertleri islam bunların.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular