ABD'den 'gazetecileri serbest bırak' çağrısı

ABD Yayıncılık Governörler Kurulu, Suriye'yi, gazeteciler Cüneyt Ünal ve Bashar Fahmi'yi derhal serbest bırakmaya çağırdı. Kurul Ünal'la ilgili gösterilen video kaydına da sert tepki gösterdi.

ABD'den 'gazetecileri serbest bırak' çağrısı
ABD'den 'gazetecileri serbest bırak' çağrısı
GİRİŞ 27.08.2012 23:50 GÜNCELLEME 28.01.2020 19:44

Kurul, yaptığı açıklamada, Suriye televizyonunun, Ünal'ın kendisini silahlı militan olarak tarif ettiği bir video yayınladığına işaret ederek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Ünal'a, dikte edilmiş bir açıklamanın zorla yaptırıldığı yönündeki sözlerini hatırlattı.

Kurulun yönetim kurulu üyesi ve kurula bağlı olan Ortadoğu Yayıncılık Ağları Başkanı Michael Meehan da açıklamasında, Ünal'ın gösterildiği videonun 'Çok rahatsız edici' olduğunu ve gazetecilerin yüzyüze olduğu çok tehlikeli vaziyeti gözler önüne serdiğini belirtti.

Meehan, '(Ünal ve Fahmi) Onlar sadece haber yapmak için Suriye'ye girdi. Derhal serbest bırakılmaları çağrısında bulunuyoruz ve Suriye hükümetini, gazetecilerin güvenliğini garanti altına almak için adım atmaya çağırıyoruz' ifadesini kullandı.

Kongre tarafından fon sağlanan ABD Yayıncılık Governörler Kurulu, Amerika'nın Sesi de dahil olmak üzere, ABD hükümetince desteklenen ve askeri olmayan, uluslararası yayın yapan yayın kuruluşlarını idare ediyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!