3 milyon Türk kadını neden bunaldı

Ülkemizdeki 4.5 milyon kişi, ölüm korkusu, nefes alamama hissi, panik nöbetleri gibi psikolojik rahatsızlıklar yaşıyor Bunların 3.5 milyonunu da kadınlar oluşturuyor.

3 milyon Türk kadını neden bunaldı
3 milyon Türk kadını neden bunaldı
GİRİŞ 18.01.2008 08:25 GÜNCELLEME 18.01.2008 08:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İmge Yücetürk'ün haberi

Psikolojide uzun süreli endişe hali olarak tanımlanan anksiyete yani bunaltı bozuklukları yaşayanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Türkiye’de sosyal anksiyete, yaygın bunaltı bozukluğu, obsesif, kompülsif bozukluk, panik bozukluğu, agorafobi ve özgül fobi olarak adlandırılan hastalıklara yakalanan toplam 4 buçuk milyon insan bulunuyor.

Bunun 3 buçuk milyonunu ise kadınlar oluşturuyor. Toplumun yüzde 7’sinde görülen bu hastalıklar, kişilerin sosyal hayatlarını da etkiliyor. Anksiyeteye yakalananlar sürekli ölüm korkusu yaşadıkları için eve kapanıyor. Bir ortama girmeyi başaranların ise önce elleri titriyor, yüzleri kızarıyor.

KORKMAYIN, YÜZLEŞİN

Kalbin hızlı çarpması, nefes alamama, boğazda tıkanıklık hissi, ölüm korkusu bu psikolojik bozuklukların en önemli belirtileri arasında sayılıyor. Kadının sosyal ortama girememesi ise herhangi bir konuda fobi oluşturmasının en büyük etkeni.

Hacettepe Üniversitesi’nden psikiyatr Prof. Dr. Cengiz Kılıç, erkeklerin kadınlardan daha fazla sosyal ortamda bulunmalarının, hastalıklarını fark etmelerine imkan sağladığını ifade etti. Kılıç, “Kadınlar yaşadıklarını günlük endişe hali olarak tanımlıyorlar. Dolayısıyla sorunlarını içlerinde yaşıyorlar. Genelde profesyonel yardım alanlar ise erkekler. Korkularınızla yüzleşirseniz bu hastalıklardan kurtulursunuz” diyor.


(Bugün)

YORUMLAR 4
  • Dilâra Çamlıbel 16 yıl önce Şikayet Et
    Türk erkeklerinin analizini iyi yapın. Türk kadınlarının neden bunalımda olduklarını anlarsınız! Bu kadar kıro, maço, kabadayı, kadına söz hakkı vermeyen ve hala bu çağda kadının yeri evidir vs. gibi saçmalıklarla kadınların nerdeyse nefes alıp vermesine dahi karışan Türk erkeği bu bozuklukların en baş müsebbibidir. Kendisini de bir nimet sanıp her türlü sapkınlığı doğuştan var olan haklarıymış gibi algılayan da yine bu Türk erkek familyasıdır!
    Cevapla
  • corduke erd 16 yıl önce Şikayet Et
    emin yaşar . Kesinle cok dogru.. Dunya malına olan bagımlılık ve elde edememe bunun en buyuk kaynagı.Iman zayıflıgı bulunan kısılerde Olum herseyın sonu olarak algılanıyor.Eger kısı Zevk-u sefa ıcındeyse olum sonucunda butun bunlardan mahrum kalmaktan endıse edıyor sanırım.Allah selamet versın herkeze.
    Cevapla
  • ömer akıncı 16 yıl önce Şikayet Et
    hakılısın emin kardeş. emin kardeşe katılıyorum ama erkeklerin mi kadınların mı daha düşkün olduğunu bilemem. evet her gecen gün bu kapitalist düzenin bize sunduğu bu dünya hevesine inancımız olan islamı anlamadığımızdan dolayı kapılıyoruz ve bunalıma sürükleniyoruz
    Cevapla
  • emin yaşar 16 yıl önce Şikayet Et
    modern hayat !. mevcut şehir hayatları insanı bunalıma sokmada birinci neden. insanlar sürekli bir yerlere koşturuyorlar sanki çok acele bir işleri varmış gibi ve kapıtalıst sistemde istediklerini elde edemeyen insanlar mesela son model araba iyi bir ev bunalıma giriyorlar etraftaki gösterişli şahşahlı yaşantıları gördükcede bu bunalım dahada artıyor daha sonra bu durumdan kurtulmak için kendini bankaların kredi kartlarının acımaasız kucagına bırakıyorlar ve bu şahşalı yaşantılarda erkekden çok kadınlar düşkün
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı