Şiddet olayları yükselişe geçti!

NP İstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nevzat Tarhan, şiddet olaylarının tırmanışa geçtiğine dikkat çekti…

Şiddet olayları yükselişe geçti!
Şiddet olayları yükselişe geçti!
GİRİŞ 13.02.2008 13:29 GÜNCELLEME 13.02.2008 13:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Amerika’da yapılan bir araştırmada, her yıl, bin beş yüz kadının eşi tarafından öldürüldüğünü, iki milyon kadının dövülerek yaralandığını belirten Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan şu bilgileri verdi:


Türkiye’de de tırmanışta...


“Türkiye’de, eşi tarafından dayak yiyerek öldürülen kadınlarla ilgili bir istatistik bulunmamaktadır. Ancak, ülkemizde de gerek kadınlara yönelik olsun, gerekse okullarda ve sokaklarda şiddet olayları kaygı verici şekilde tırmanışa geçmiştir.


Gençler, kendisini ifade etmenin yolunu şiddette arıyor. Şiddetin bu derece yüksek olmasında, alkolün yüzde 60-70 oranında faktörü bulunmaktadır. Şiddet uygulayan eşlerde depresyon puanı yüksek çıkıyor. Kişiler, depresyon içinde bulunmalarına rağmen, durumlarının farkında olmadıkları için tedavi görememektedirler. Şiddetin başka bir sebebi de, tarafların şiddetten hoşlanmasıdır. Taraflardan biri öfkeden, bağırmaktan zevk alır…


Cinsel şiddet de çok yaygın


Şiddet deyince, sadece el kaldırma ve yaralama biçiminde ortaya çıkan, fiziksel şiddet anlaşılmamalıdır. Bunun dışında cinsel şiddet de vardır. Karı koca arasındaki cinsel şiddet, erkeğin kadına tecavüz etmesidir. Bilim çevrelerinde, ‘Kocası karısına tecavüz ederse, bu cinsel şiddet midir, değil midir?’


Erkek cinsel ilişki istiyor diye kadın ‘evet’ demek zorunda mıdır?’ tartışmaları sürmektedir... Kadın istemediği halde, erkek onunla birlikte oluyorsa, bu olay cinsel şiddet kapsamına girebilir. Toplumumuzda  bu tür cinsel şiddet  oldukça çok yaşanmaktadır.


Karınızın duygularını önemseyin


Erkek, cinsellikte sonucu, kadın ise iyi ilişkiyi ve aradaki duyguları düşünür. Bu sebeple kadın -erkek ilişkilerindeki duygularla, ana-baba ilişkilerindeki duygular birbirlerine karıştırılmamalıdır.


Evlendikten ve çocuk sahibi olduktan sonra kadın eşini eş gibi değil, çocuklarının babası, erkek de eşini karısı gibi değil, çocuklarının annesi olarak görmeye başlıyor. Yatak odasındaki kimlikle, çocuk odasındaki kimlik ayrı tutulması gerekiyor. Kadın kadınlık kimliğini unutmamalıdır. Erkek de, baba kimliğini çok benimsediği zaman, karısının duygularını önemsemeyebileceğini aklından çıkarmamalıdır.


Aklınızı kullanarak, kazanın


Evlilik aşkla başlar, bir müddet sonra güç mücadelesine dönüşür. Bu mücadele esnasında iki taraf da kendi kimliğini koruma çabasındadır. Bu durum ortalama her evliliğin geçirdiği normal aşamalardandır. Ancak bu çekişme tarafları şiddete de götürebilir...


Eşler, eğer akıllı davranırlarsa, bir süre sonra orta noktada buluşabilirler. Bu safhadan sonra evlilik bağları gelişmeye başlayacaktır. Evlilik asla şansa bırakılacak bir konu değildir.


Ekonomik bağımsızlık, güç mücadelesinde önemli bir unsur olmakla birlikte, taraflar bunu duygusal şiddete sebep olacak bir silah gibi kullanmamalıdır. Silah olarak aklını kullanan insanlar, hem ezilmeden, hem de karşı tarafı ezmeden, bu beraberlikten kazanımla çıkabilir. Böylece nitelikli bir evlilik oluşmaya başlar.”

YORUMLAR 2
  • yasir ekinci 16 yıl önce Şikayet Et
    GAYRI MEŞRU MUHABBETİN AKIBETİ MERHAMETSİZ AZAB ÇEKMEKTİR. millet islamı bilmiyor ondan buna benzer problemler hayarın nerdeyse her yerinde var bizi kim yarattı Cevap: ALLAH YARATTI ozaman onun bizim için sectiği hayat tarzı nedir cevap:islam ve İSLAM BELLİ SINIRLAR İÇERSİNDE TAM SERBESTLİK SUNAR ALLAHIN BELİRLEDİĞİ SINIRLARI AŞ.MA.MAK ŞARTI İLE istediğimiz kadar serbestiz sıra şiddet olaylarına gelince oda sınırı aşacak derecede sıkı tutmak yada sınırın verdiği serbesliği aşmaktan kaynaklanır ki bunları çoğumuz bilmiyoruz ve ögrenmiyorzda
    Cevapla
  • ROJHAT EVİN 16 yıl önce Şikayet Et
    HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?. ne oluyor ülkemize? kürt türkten nefret ediyor türk kürtten.ahlaksızlıklar her tarafta ve odamıza bile girmiş tv sayesınde.medya denen sey sadece çıkar için yalanı doyruyu yalan yapıyor.suç oranları hep yükseliyor.artık guven sevgi adalet yok oluyor.biri başını örtsün ya da örtmesin diye çıkarılan tufanlar. YA DA NEREYE GİDİYORUZ PKKLIYIZ ÜLKUCUYUZ SOLCUYUZ SAĞCIYIZ TARİKATÇIYIZ KOMİNİSTİZ AMA ASLA BİRLİK OLMADIK YANİ HEPIMIZ AYRILIKÇIYIZ PEKİ NE OLACAK SONUMUZ???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!