TikTok fenomenlerinin kazancı dudak uçuklattı! Tek şarkı tanıtımından binlerce dolar…

Çin menşeili TikTok, binlerce takipçisi bulunan fenomenlere oldukça cömert ödeme yapıyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki popüler kullanıcılardan bazıları, kazançlarını arttırmak için farklı girişimlerde bulunmaya çalışmaya başladı. Öyle ki, yeni çıkan şarkıları tanıtmak için kapıyı yüzlerce dolardan açıyorlar.

TikTok fenomenlerinin kazancı dudak uçuklattı! Tek şarkı tanıtımından binlerce dolar…
TikTok fenomenlerinin kazancı dudak uçuklattı! Tek şarkı tanıtımından binlerce dolar…
GİRİŞ 12.01.2022 17:30 GÜNCELLEME 12.01.2022 17:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri’nde yayın yapan Business Insider dergisi, son dönemin popüler başlıklarından TikTok üzerine bir röportaj yayınladı. TikTok dünyasının ünlü isimleri, aylık kazançlarına dair dergiye açıklamalarda bulundu. Google, Facebook ve YouTube’dan daha farklı ödeme sistemi bulunan TikTok, fenomenlerin yeni durağı olmuş durumda. Milyonlarca kişi tarafından takip edilen sosyal medya ünlüleri, kazançlarını arttırmak için sadece TikTok’un sunduğu rakamlarla da yetinmiyor. Örneğin, yeni çıkan bir albümün veya bir şarkının tanıtımını da yürütüyorlar. Üstelik bu kısa tanıtımlar için binlerce dolar ödeme alıyorlar!

TikTok Ödemeleri Nasıl Yapılıyor?

TikTok uygulamasındaki ödeme işlemi, Facebook ve Google’daki ödemeden oldukça farklı işliyor. Facebook ve Google, üyelerine reklam kazançlarından elde edilen hasılatın bir bölümünü verirken; TikTok’un parametreleri çok daha farklı.

TikTok Mobil Uygulaması

TikTokerlara “İçerik Oluşturucu Fonu” aracılığıyla ödeme yapılırken, ödemeler izlenme sayısına göre yapılmıyor. Rakam belirlenirken kullanıcının abone sayısı, hesapta geçirilen süre ve canlı yayın etkileşimi de göz önünde bulunduruluyor.

Tek Canlı Yayından 300-400 Dolar!

Ayrıca, canlı yayın açan kullanıcılara hediyeler de gönderiliyor. Uygulama içinde para ile alınan bu hediyeler, yine TikTok üzerinden paraya çevrilebiliyor. Amerikalı bir TikTok fenomeni, canlı yayın kazancının 300-400 dolar bandında olduğunu söylemişti.

TikTok fenomenlerinin kazancı

Şarkı Tanıtımlarıyla Paraya Para Demiyorlar

Milyonun üzerinde takipçisi bulunan bazı kullanıcılar, günlük 20 ila 60 Dolar arasındaki kazançlarını daha da arttırabilmek için çeşitli sponsorluk anlaşması yürütüyor. Menajerlik şirketleri, fenomenlerin popülaritelerine göre müzik şirketleriyle binlerce dolarlık anlaşma yapıyor.

TikTok fenomenleri şarkı tanıtımı yapıyor!

Örneğin, son dönemde çıkan şarkılar için bazı fenomenler video başı 750 Dolar ile 1500 Dolar aralığında ödeme alıyor. Bu rakam, hesabın takipçi sayısına ve izlenme sayısına göre değişiklik gösterebiliyor.

Los Angeles’taki FlightHouse müzik şirketi çalışanlarından Austin Georgas, takipçi sayısı az olan fenomenlere 20 Dolar ile 150 Dolar arasında ödeme yapıldığını belirtti.

YORUMLAR 2
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    çok gereksiz bir uygulama
    Cevapla
  • ediz 2 yıl önce Şikayet Et
    turkiyede yasaklanmadi ondan sonra gencler neden okumuyo neden issizlik fazla bu yuzden kolay para sonra ne insaat ne makina muhendisi ne doktor yetistrwbiliyoruz sonra uretum niye yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu