Elizabeth’in o hali görenleri şaşırttı! “Saçlarının bir bölümü yok…”

Almanya’nın ünlü liman kenti Hamburg’daki Panoptikum Mumya Müzesi’nde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’e de yer verildi. Elizabeth figürü oldukça başarılı bulunurken, saçlarının üst bölümünün boş bırakılması Ada’da tepkilere neden oldu. Olayın kısa sürede Avrupa’da gündem olması nedeniyle Panoptikum Mumya Müzesi’nden açıklama geldi.

Elizabeth’in o hali görenleri şaşırttı! “Saçlarının bir bölümü yok…”
Elizabeth’in o hali görenleri şaşırttı! “Saçlarının bir bölümü yok…”
GİRİŞ 28.01.2022 09:23 GÜNCELLEME 28.01.2022 09:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiltere’de 70 yıldır tahtta olan 95 yaşındaki II. Elizabeth'in balmumu heykeline Panoptikum Müzesi'nde yer verildi. Elizabeth, dünya tarihinin en uzun süreli hüküm süren kişileri arasında gösteriliyor. 1952 yılında babası 6. George yerine tahta geçen Kraliçe, aile içinde yaşanan olaylarla gündemden inmiyor. Ortanca oğlu Prens Andrew’ün Kraliyeti sorgular nitelikte yaşadığı olaylar ile torunu Harry’nin suçlamaları tazeliğini koruyor. Ada’da Kraliyete dair tek gündem maddeleri de bunlar değil. Almanya'nın Hamburg kentindeki bir müzede, II. Elizabeth yeniden resmedildi. Heykel profil olarak başarılı bulunurken saç bölümü eleştirilere neden oldu.

Elizabeth’e Bunu da Yaptılar! Saçları Yok…

Elizabeth’e bir darbe de Hamburg’daki Panoptikum Mumya Müzesi’nden geldi. Usta sanatçıların resmettiği heykel takdir toplarken, saçlarının boşta bırakılması soru işaretlerine yol açtı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth

Fotoğraflar da, Elizabeth’in kafasının üst bölümünde yer alan saçların eklenmediği görüldü. Bu görüntüler, Avrupa’da ve Ada’da büyük yankı uyandırdı. Görüntülerin gündemden inmemesi üzerine Müzeden bir açıklama geldi.

“Gerçek İnsan Saçı Çok Pahalı…”

Panoptikum Mumya Müzesi’nin yetkilileri, yaptıkları açıklamada II. Elizabeth’in saçlarının neden tam olarak resmedilmediği aktarıldı.

II. Elizabeth ulusa seslenirken

Elizabeth’in kel bırakılmasına gerekçe olarak, heykelde gerçek insan saçının kullanıldığı ve bunun aşırı pahalı olduğu gösterildi. Heykelin sadece yan bölümlerine saç eklenirken, ünlü pembe şapkasıyla bu görüntü yok edildi.

“Dalga Geçmek Gibi Bir Niyetim Yoktu…”

Balmumu heykelinin sanatçısı Alman Susanne Faerber, Elizabeth’in kel bırakılmasına ilişkin eleştirilere cevap niteliğinde bir açıklama yaptı. Faerber, sadece ziyaretçilerin görebileceği bölüme saç eklendiği, amacının Kraliçe ile dalga geçmek olmadığını vurguladı.

95 yaşındaki Elizabeth İngiliz menşeili atına binerken

21 Nisan’da 96 yaşına girmeye hazırlanan II. Elizabeth, önceki sene; 74 yıllık eşi Prens Philip’i kaybetmişti. 25 yaşında “Üzerinde Güneş Batmayan İmparatorluğun” hükümdarı olan Kraliçe, 70 yıldır iktidarını bilfiil sürdürüyor. Ancak, aile üyelerinin açıklamaları ve karıştığı olaylar, Elizabeth’i her geçen gün biraz daha yıpratıyor.

YORUMLAR 6
  • Naber 2 yıl önce Şikayet Et
    Orjinala sadik kalmislar iste :) Fosil
    Cevapla
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    bir milyon yaşında normal
    Cevapla
  • Muro 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi eser halkın parasını yerler avrupa da diktatorluk var oturan gitmiyor avrupa çok geri kalmış bu devir de krallık
    Cevapla
  • Eren 2 yıl önce Şikayet Et
    ölümsüz kadın
    Cevapla
  • nickmöe 1 yıl önce Şikayet Et
    öldü...
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 2 yıl önce Şikayet Et
    pahalılık kraliçeyide dövmüş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!