Şarkıcı Murda 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı! Uyuşturucuya özendirmekten...

Rap dünyasının yakından tanıdığı "Murda " lakaplı Mehmet Önder Doğan, şarkılarında uyuşturucu kullandırmaya özendirmek iddiasıyla 10 yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıkartıldı. Savcılığa verdiği ifadesinde Hollanda'da yetiştiğini ve orada bu maddelerin kullanımının serbest olduğunu savunan ünlü isim, şarkılarını özendirmek maksadıyla söylemediğini belirtmişti. 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan "Murda" hapis cezasına çarptırıldı...

Şarkıcı Murda 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı! Uyuşturucuya özendirmekten...
Şarkıcı Murda 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı! Uyuşturucuya özendirmekten...
GİRİŞ 19.04.2022 14:10 GÜNCELLEME 19.04.2022 14:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yüz binlerce gencin çeşitli platformlar aracılığıyla dinlediği "Murda" lakabıyla tanınan şarkıcı Mehmet Önder Doğan'ın, 'Duman' 'Pahalı' ve ‘Eh Baba’ isimli şarkılarında yer alan bazı söylemlerin uyuşturucuya özendirdiği iddia edilmişti. Bu iddia kapsamında rap sanatçısına "Uyuşturucu madde kullanmaya alenen özendirme" suçundan dava açıldı. Hollandalı şarkıcı 2021 yılının Ekim ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurda giriş yaptıktan sonra hakkındaki yakalama kararı uyarınca gözaltına alındı. 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Mehmet Önder Doğan, iyi hal durumu da göz önünde bulundurularak 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı...

Şarkıcı "Murda" 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezası Aldı!

Geçtiğimiz yıl Sabiha Gökçen Havalimanı'nda hakkında bulunan yakalama kararı gereğince gözaltına alınan "Murda" 10 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkartıldı. Şarkılarında 'uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek' iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Murda lakaplı rapçi Mehmet Önder Doğan, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Avukatı Beraatine Karar Verilmesini Talep Etmişti!

'Murda' lakaplı sanatçının avukatı Gürkal Egemen, alınan karara katılmadıklarını belirterek iddianamede sözü edilen Duman şarkıcısının YouTube üzerinden yayınlanmadığını iddia etti.  Söz konusu olan şarkının sanatçının kendi kanalından kaldırıldığını savunan avukat Egemen, suçun düşünce, sanat ve fikir hürriyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Müvekkilinin kimseyi aleni şekilde herhangi bir kötü alışkanlığa özendirmediğinin altını çizen avukat " Hiçbir sanatçının da böyle bir eylemi olamaz zaten. Bir yorum farkının olduğunu düşünüyoruz. Kararı istinaf edeceğiz, itirazlarımız olacak. Üst mahkeme değerlendirdiği zaman sonucu göreceğiz" dedi.

YORUMLAR 10
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Adının sonuna bir r koyuverse tam uyarmış halk ağzıyla. İki gün sonra dışarda
    Cevapla
  • alev 2 yıl önce Şikayet Et
    ne üdüğü belirsiz adamları sanatçı diye karşımıza çıkartmaktan vazgeçin artık.
    Cevapla
  • Ajax 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Elemanın Söylediği Sözde Şarkıları Söylerken Anlayan Varmı..? Kaldıki Bir Çok Şarkısınde Anlam Bile Yok. Hele Birde Napiyon Lan Şarkısı :))))
    Cevapla
  • Ruhi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hapis cezası filan hikaye. Hiç bir şey olmaz. Burası Türkiye
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    sözde şarkıcı özde onun bunun finosu bunlar. ne sözlerinde bir anlam var ne de müziklerinde bir ahenk. darısı diğer müptezellerin başına!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor