Fettah Can yeni yapımlara sitem etti: “Bilen bilmeyen herkes şarkı söylüyor”

Türk müzik sektörünün ünlü isimlerinden Fettah Can, katıldığı bir televizyon programında yeni yapımlara yönelik eleştirilerde bulundu. Kendi döneminde “süzgeç” mekanizmasının günümüzde olmadığını belirten sanatçı, “Bu kadar kolay olmamalı bence” diye çıkıştı. İşte, Fettah Can’ın açıklamaları…

Fettah Can yeni yapımlara sitem etti: “Bilen bilmeyen herkes şarkı söylüyor”
Fettah Can yeni yapımlara sitem etti: “Bilen bilmeyen herkes şarkı söylüyor”
GİRİŞ 27.05.2022 15:48 GÜNCELLEME 27.05.2022 15:51

2010’lu yıllardaki şarkılarıyla uzun süre çok satanlar listesinde yer edinen Fettah Can, katıldığı bir televizyon programında müzik sektörünün güncel yapısını eleştirdi. Dijitalleşmenin avantajlarının olabileceği gibi dezavantajlarının da olduğunu belirten ünlü şarkıcı, “süzgeç” mekanizmasının yoksunluğundan bahsetti. Bursalı sanatçı, “Bu kadar kolay olmamalı” yorumunda bulundu.

“BİRAZ YETKİNLİK OLMASI LAZIM”

Fettah Can, bir televizyon programında yaptığı açıklamada: “2010 sonrası müzik hacim olarak küçülmeye gitti. Rock müzik azaldı. Dijitalleşmenin getirdiği avantajlar kadar dezavantajlar da var. Her şey birbirinden ayrılmaya başladı. Dijitalleşme çok fazla fırsat sundu, bu kadar kolay olmamalı bence. Eskiden birtakım süzgeçlerden geçiyorduk. Şimdi bilen bilmeyen herkes şarkı söylüyor. Biraz yetkinlik olması lazım” ifadelerine yer verdi.

Fettah Can şarkı söylerken

“OLAMADIĞI HER ŞEYİ BENDE DENEDİ…”

Şarkıcılığa adım atmasında babasının büyük pay sahibi olduğunu belirten Fettah Can: "Babamın hayali radyo sanatçısı olmakmış. Olamadığı her şeyi bende denedi. 15-16 yaşında ud çalarak müziğe başladım. Üniversitenin birinci sınıfında ilk şarkımı yazdım. 17 yaşında da ilk şarkımı sattım. 2000'lerde de büyük çıkış yakaladık" diye konuştu.

Fettah Can

Sana Affetmek Yakışır, Yalan Bu Dünya ve Yalanlar Cumhuriyeti gibi şarkılarıyla uzun süre konuşulan sanatçı, son albümünü 2016 yılında yayınlamıştı. “Sen En Çok Aşksın” isimli albüm, 10 şarkıdan oluşmakla beraber “Yalan Bu Dünya” şarkısını da içerisinde bulunduruyordu.

2010 yılında Yunan şarkıcı Giorgos Mazonakis’in “Ta Isia Anapoda” albümüne üç beste veren Fettah Can, bir nevi Mazonakis’in başarısında da aracı olmuştu. Nitekim bu albüm, uzun süre “çok satanlar” listesinde yer alırken sanatçıya da “Platin Plak Ödülü” kazandırmıştı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!