"Başörtülü psikolog olmaz" diyen Üstün Dökmen'e ünlülerden tepki yağıyor

Üniversitede akademisyen olarak görev yapan ve başörtülü psikologları hedef alan Prof. Dr. Üstün Dökmen'e sanat dünyasından tepki yağıyor. Başörtüsü takanların danışanlarıyla empati kuramayacağını öne sürerek nefret söylemlerinde bulunan televizyon şovmenine Hülya Koçyiğit, Gökçe Kırgız, Alişan ve Hadise'nin eşi Mehmet Dinçler sert çıktı...

"Başörtülü psikolog olmaz" diyen Üstün Dökmen'e ünlülerden tepki yağıyor
"Başörtülü psikolog olmaz" diyen Üstün Dökmen'e ünlülerden tepki yağıyor
GİRİŞ 16.08.2022 11:48 GÜNCELLEME 16.08.2022 12:07
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Geçmişte başörtülü öğretmenler hakkında skandal ifadeler kullanan Üstün Dökmen'in nefret dolu söylemlerine bir yenisi daha eklendi. Başörtülü psikolog ve psikiyatrları hedef alan akademisyen,  bu işi yapanların danışanlarıyla empati kuramayacağını öne sürerek meslek etiğine aykırı olduğu iddialarında bulunmuştu. Dökmen'e siyaset dünyasından gelen tepkiler gecikmezken ünlü sanatçılarda yapılan zehir zemberek açıklamaya sessiz kalmadı. Özellikle sosyal medyada büyük tepkilerle karşılaşan Üstün Dökmen'e Hülya Koçyiğit, Aydilge, Gökçe Kırgız, Alişan, Mehmet Dinçerler yanıt verdi...

"Gayet Huzurlu Bir Şekilde Yaşıyoruz"

Üstün Dökmen'in açıklamalarına en sert tepki şarkıcı Ali Şan'dan geldi. Ünlü isim yaptığı açıklamada " İsminin önünde profesör yazan birinin bunları söylemesi şaşırtıcı" diyerek "Biz başı açık da, kapalı da gayet huzurlu bir şekilde yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Önemli Olan Donanım ve Liyakat"

Türk sinemasının en önemli isimlerinden birisi olan Hülya Koçyiğit, ayrıştırıcı ve nefret dolu söylemlerin ardından " Bir kadın psikolog için önemli olan başörtüsü değil, donanımı ve liyakatidir" dedi.

" Utanç Verici"

Türk pop müziği sanatçısı Gökçe Kırgız, Üstün Dökmen'in yaptığı açıklamalarla ilgili olarak  " Hâlâ bu zavallı, dışlayıcı nefret söyleminin sürüyor olması utanç verici. Bence siz kindarlıkta master yapmış bir profesörsünüz" ifadelerini kullandı.

"Bir Bitmediniz"

Hadise'nin eşi ve ünlü iş insanı başörtülü psikologlara yönelik yapılan çirkin söylemlere sessiz kalmadı. Üstün Dökmen'in açıklamalarına "Bir bitmediniz" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Konuşulması Gereken İnsanların Beynindeki Örtü"

Yaptığı şarkılarla adından sıkça bahsettiren ünlü isim Aydilge'de " Ben asıl konuşulması gerekenin kadınların başındaki değil, insanların beynindeki örtü olduğunu düşünüyorum. Asıl sorun bu! Kadınları artık rahat bırakın" sözleriyle tepki gösterdi.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 88
  • Coşkun Arıcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle ya, bu ülkeye kominizm gelecekse onuda biz getiririz diyen zihniyetle aynı kafada sayın prof.
    Cevapla
  • Ali Yoğurtçu 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklı ve beyni örtülü olan bu adamdan profesör oluyor, pis kolog oluyor da başörtülü olan insanlardan niye öğretmen olamıyor acaba? Vah zavallı.
    Cevapla
  • Sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Akşam içip sabah psikolog olan doktorun yanına mi gidelim senin gibi düşünen insanların yüzünden bir çok gencimiz üniversiteye gidemedi yurt dışında okuyup gavura hizmet verdi halada sizlere güvenimiz yok helalleşmek mi tövbe
    Cevapla
  • Erkan sari 1 yıl önce Şikayet Et
    Zihniyet bozuk olduktan sonra ne deseniz faydasız bir millet vekili çıkmış benim davalarına başı örtülü hakim bakamaz diyor kültür bakanlığı bile yapmış bir kişi bu zat. Yine bir millet vekili çıkmış küçücük çocukları köhnemiş dinle eğitim veriliyor diye yirtiniyor Allah'ım bu acizlere yardım eylesin inşallah esselamu aleyküm
    Cevapla
  • Yaylı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölünce görürsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor