Serdar Ortaç'ın '12 Ada' çıkışı aylar sonra yeniden gündem oldu!

Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşunu gerçekleştiren Türk jetlerine yönelik Yunanistan'ın takındığı düşmanca tutum bir süredir uluslararası medyanın en çok konuşulan başlıkları arasındaydı. Yunan tarafının NATO Angajman Kuralları'nı adeta ihlal ettiği bir ortamda ünlü şarkıcı Serdar Ortaç'ın sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu. Ortaç, katıldığı bir programda 12 adalara yönelik çok konuşulan açıklamalarda bulunmuştu.

Serdar Ortaç'ın '12 Ada' çıkışı aylar sonra yeniden gündem oldu!
Serdar Ortaç'ın '12 Ada' çıkışı aylar sonra yeniden gündem oldu!
GİRİŞ 30.08.2022 22:02 GÜNCELLEME 30.08.2022 22:02
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Batı sınırımızdaki komşularımızdan Yunanistan'ın Türk F-16'larına füze kilidi atması, bir süredir iki ülkenin ana gündemindeydi. NATO Angajman Kuralları'nı ihlal edip müttefiğine 'düşmanca' tavır takınan Yunan'a karşı Türkiye tarafından da gerekli cevap verildi. F-16'larımız görevini başarılı bir şekilde tamamlayıp hangara geri dönerken, hükümet kanadında da peş peşe açıklamalar geldi.

Serdar Ortaç

Yunanistan'ın kural tanımaz tutumu sıcaklığını korurken, ünlü şarkıcı Serdar Ortaç'ın aylar önceki '12 Ada' yorumu sosyal medyada gündem oldu. Şarkılarıyla milyonlarca kez dinlenen, kaset satışıyla uzun sürede zirvede kalan Ortaç, katıldığı bir programda 12 Ada için tarih verir nitelikte ifadeler kullanmıştı. Ege'deki adaların Türkiye'ye ait olduğunu belirten sanatçı, 2023 ve 2053'ü işaret etti. İşte, Serdar Ortaç'ın o açıklamalarından satır başlıkları...

"ALINMASINI İSTERİM..."

Dijital platformda yayınlanan bir programa katılan Serdar Ortaç, 12 Adalar ile ilgili soruya şu şekilde cevap verdi:

'Onlar bizim adalarımız, alınmasını isterim, ama alınması için savaş olmasın, orada Rumlar, Yunanlar ölmesin Gönül rahatlığı ile vermeyeceklerine göre alamayacağız."

Ortaç, açıklamasının devam eden bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Şu an alamayacağız ama dur bakalım Lozan'ı bekleyelim. 2023 bir gelsin, belki 2053'te bir tanesini alabiliriz. 1-2 tanesini belki alabiliriz' şeklinde cevap vermişti."

Ünlü sanatçının 12 Adalar sorusuna verdiği bu cevap Instagram, Facebook ve Twitter gibi yaygın bir şekilde kullanılan sosyal medya uygulamalarında paylaşıldı. Kullanıcılar Ortaç'ın cevabını takdir ederken, o anlar saatler içerisinde binlerce etkileşim aldı.

YUNANİSTAN'IN TARİHİN ŞAHİTLİĞİNDEKİ GASPI: 12 ADALAR

Osmanlı İmparatorluğu döneminde devletin bakiyesine kazandırılan Ege'deki adalar, Trablusgarp Savaşı esnasında İtalya'nın işgaline uğradı. 1912 yılında İtalya'yla imzalanan Uşi Antlaşması'na göre 12 Adanın yeniden Osmanlı'ya devredilmesi kararlaştırılmıştı. 

Aynı dönem Balkan Savaşları'nın devam ediyor olmasından ötürü Yunan'ın adaları işgal etmesi gündemdeydi. Bu sebeple adaların bir süre daha İtalya'da kalması planlandı. Fakat Lozan Antlaşması'nda dönem hükümeti, adaları İtalya'ya bağlayan sözleşmeyi kabul etti. 

İsmet İnönü

2. Dünya Savaşı esnasında da İtalya, Almanya ve Japon taraflarının yenik düşmesi gözleri yeniden adaların durumuna çevirdi. 1943'te 12 Adaların yeniden milli bakiyeye kazandırılmasını bizzat reddeden İsmet İnönü (Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı), 1947'de adaların Yunan'a devredilmesini izledi. 1947'deki Paris Antlaşması'yla birlikte Osmanlı İmparatorluğu döneminde kanla kazanılan ata toprağı adalar, Yunanistan'ın hakimiyetine bırakıldı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 28
  • ATİLLA TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ile Yunanistan arasında hiçbir husumet olmasını istemem.çünkü Avrupa da bize benzeyen tek ülke .kardeş desem yeri var . Avrupa kıtasında Yunanistan a gelince Türkiye de mişim gibi .EMPERYAL oyuna dikkat çekerim. Bizler bir millet gibiyiz saygılar.
    Cevapla
  • ATİLLA TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB Yunanistan tarafından bize bakıyor.bu hep böyleydi ve hep böyle olacak. ABD BAŞKANI CLİNTON Tokyo konuşması.hatırlatma NATO from polen to Greece.dediğini ben kullaklarımla duydum. .bütün oyunların sonu . Türkiye nin yararına nəticə verir.
    Cevapla
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalaar Türkiyenin cok dogal kara parcasi uzantilaridir..O gaa..
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    2053'e kalmaz. Yunan ile herhangi bir çatışma veya sadece onların saldırısı uluslararası arenada bizi haklı konuma çıkaracak ve bizde gerekeni yasal olarak alacağız. Silah en son seçenek ama zorunlu kalınırsa Yunanistan'da taş üstünde taş kalmaz.
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    kumarcı konuşmuş gözlerim yaşardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi