Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm sebebi belli oldu!

Birleşik Krallık tarihinin en uzun, dünya tarihinin de ikinci sıradaki en uzun hüküm süren insanı Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm sebebi kamuoyu ile paylaşıldı.

Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm sebebi belli oldu!
Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm sebebi belli oldu!
GİRİŞ 29.09.2022 18:55 GÜNCELLEME 29.09.2022 18:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

8 Eylül Perşembe günü saat 15:10'da hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth, Westminister'da düzenlenen cenaze töreninin akabinde defnedildi. Dünya basınında geniş yer ayrılan Kraliçe'nin ölüm sebebi de kamuoyu ile paylaşıldı. Kraliyet Ailesi'nin resmi hesaplarından II. Elizabeth'in ölüm belgesini yayınlandı.

PRENSES ANNE, ÖLÜM BELGESİNİ İMZALADI

Kraliyet Ailesi'nin paylaştığı belgede Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm gerekçesi olarak "yaşlılık" gösterildi. Elizabeth'in kızı Prenses Anne de bu belgeyi imzaladı.

96 yaşında hayata gözlerini yuman Kraliçe, bir süredir yaşlılık kaynaklı hastalıklarla boğuşuyordu. Covid-19'a da yakalanan Elizabeth, zorlu bir tedavi süreci atlatmış ve İskoçya'daki Balmoral kalesinde inzivaya çekilmişti.

Kraliçe II. Elizabeth'in gençliği

Büyük Britanya Krallığı'nda 70 yıl hüküm süren Kraliçe, Fransa Kralı 14. Louis'ten sonra (72 yıl) dünyanın en uzun süreli tahtta kalmış ismiydi.

II. Elizabeth'in ölümünden sonra Krallık görevini oğlu III. Charles üstlendi.

73 yaşında Büyük Britanya ve İngiliz Dominyonları Kralı olan Charles, Temmuz 1958'den bu yana taht için bekliyordu. 64 yıllık uzun bekleyiş, onu Britanya tarihine geçirdi. 

Diğer taraftan II. Elizabeth'in mezarı, Windsor Kalesi'ndeki Saint George Şapelinde ziyarete açıldı. Giriş ücreti Cumartesi günleri 28,5 Sterlin; haftanın diğer günleri de 26,5 Sterlin olarak belirlendi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 9
  • BALTACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakın görün be mübarekler İngiliz sömürgesi hala bitmiyor sömürgeci kraliçe öldü onu mezarını görmekte para İle imiş para bu dünyada Allah’ın emrettiklerini yerine getirmeyenlere ilan İle duyurulur sonu cehennem ateşi
    Cevapla
  • Aaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Okadsrda ben yasasam
    Cevapla
  • Aaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    daha sebep ariyorlar kadin dunyada yasayan oluymus zaten
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    şüpheli ölüm
    Cevapla
  • MERVE 1 yıl önce Şikayet Et
    o kadar kibirlisiniz ki gerçek ölüm sebebini bile söyleyemiyorsunuz, sanki herhangi bir hastalığı o caniye yakıştırmıyorsunuz, yaşlılığı bulamadan darısı sizin başınıza...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?