'Tayt olayına dur deyin' sözleriyle gündeme gelen Nükhet Duru'ya sosyal medyada linç girişimi

Şarkılarıyla 1970-80'li yıllara damga vuran ve milyonlarca kez dinlenen Nükhet Duru, bir programdaki sözleriyle eleştiri yağmuruna tutuldu. 'Tayt olayına dur deyin' ifadesini kullanan sanatçıya sosyal medya üzerinden linç girişimi başlatıldı.

'Tayt olayına dur deyin' sözleriyle gündeme gelen Nükhet Duru'ya sosyal medyada linç girişimi
'Tayt olayına dur deyin' sözleriyle gündeme gelen Nükhet Duru'ya sosyal medyada linç girişimi
GİRİŞ 27.10.2022 14:20 GÜNCELLEME 27.10.2022 15:42
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

'Her Şey Yeni', 'Sevda' ve 'Nadide' şarkılarıyla milyonlarca kişiye ulaşan Nükhet Duru, son sözleriyle eleştirilerin odağında yer alıyor. 

Geçtiğimiz günlerde bir etkinliğe katılan sanatçı, davet öncesi yaptığı açıklamalarla bir kesimin tepkisini çekti.

Nükhet Duru

'Tayt olayına dur deyin' ifadelerini kullanan Duru, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında 'sosyal linç' mağduru oldu.

"FİKRİMİ SAKLAYACAK DEĞİLİM"

Katıldığı etkinlik öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Nükhet Duru, tayt kıyafeti hakkındaki görüşleriyle eleştiri yağmuruna tutuldu.

Duru'nun konuyla ilgili sözleri şu şekilde: "Herkes sevdiğini, istediğini giyebilir ama ne olur bu tayt olayına bir 'dur' deyin artık. Hiç sevmiyorum. Bu hoş bir görüntü değil. Sevmiyorum, bu anlamda fikrimi saklayacak değilim. Yurt dışından gelen modayı çok yanlış uyguluyor insanımız."

SOSYAL MEDYADA DURU'YA LİNÇ

Nükhet Duru'nun sözleri ulusal basında geniş yer bulurken, sosyal medyada da durum farksızdı. Ancak bazıları, emektar sanatçının görüşlerini tiye aldı. Hatta tiye almakla kalmayıp ağır ithamlarda bulundu. İşte, Duru'ya gelen eleştirilerden bazıları!

SAVUNANLAR DA OLDU

Sosyal medyada 'sosyal linç' mağduru olan Nükhet Duru'yu yerenler kadar savunanlar da vardı. Bir vatandaş, Duru'nun sadece görüşlerini belirttiğini; vaaz vermediğini veya taytın günah olduğunu söylemediğini ifade etti.

ŞARKICI AYDİLGE'DEN ELEŞTİRİ

Sosyal medya üzerinden Nükhet Duru'yu eleştirenler arasında Aydilge Sarp da vardı. Sarp, Twitter'daki bir paylaşımında: "Ah sevgili Nükhet Duru, kadınlar bu kadar eril zorbalığa, ''onu giyme, bunu yapma''cılara maruz kalırken, biz bari bize bunu yapmasak? Belki kadınların sokaktakilere hoş görünmekten başka dertleri vardır şu hayatta, ne dersiniz?" ifadelerini kullandı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 170
  • Taner 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir hareket bence dur demeliyiz. Açık olmanında bir adabı vardır . Yoga taytı ile sokaklarda geziyorlar
    Cevapla
  • ASIL 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de bazı kadınlar çok Açık saçık giyiniyor, bu Şekilde abes giyimler Avrupa yok. Eğer Erkekler kendilerini koyuverse hemen sapıklıkla suçlarlar. Herkes giyiminde Özgürdürde, Edepli olduğu ölçüde Güzel.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar ne diye orasını burasını sokakta teşhir eder bu nasıl bir psikolojik travma sorsan özgürüm der bu özgürlük değil özgürlük adı altında kölelik
    Cevapla
  • HAKİKAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz her yerimizi açalım her şeyi ifşa edelim Sokaklarda caddelerde her türlü haltı yiyelim. İşte ulaşmamız gereken gerçek özgürlük bu . Sodom gomore Pompei. Onların haline vahşi hayvanlar Hatta eşekler bile gıpta ederdi. SONLARI? İBRET-İ ALEM Bizim özgürlükçülere duyurulur
    Cevapla
  • Medine 1 yıl önce Şikayet Et
    Edep yahu edeniniz kaldıysa
    Cevapla
  • Esngmrt 1 yıl önce Şikayet Et
    Edep bitti bitirdiler edebi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar