Ünlü şarkıcı Burak Kut hakkında şaşırtan gerçek! Meğer İngiliz ordusunu perişan eden Paşa'nın torunuymuş

Şarkılarıyla 1990'lı yıllara damga vuran Burak Kut hakkında çok konuşulacak bir detay yıllar sonra ortaya çıktı. Kut'un dedesinin Osmanlı İmparatorluğu döneminin paşalarından olduğu ve İngiliz ordusunu çaresiz bıraktığı öğrenildi.

Ünlü şarkıcı Burak Kut hakkında şaşırtan gerçek! Meğer İngiliz ordusunu perişan eden Paşa'nın torunuymuş
Ünlü şarkıcı Burak Kut hakkında şaşırtan gerçek! Meğer İngiliz ordusunu perişan eden Paşa'nın torunuymuş
GİRİŞ 17.11.2022 15:20 GÜNCELLEME 17.11.2022 15:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Pop müzik alanındaki başarısıyla 1990'lı yılların en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen Burak Kut, hakkında çıkan bir detayla gündeme geldi.

Sadece şarkıcılık değil, aynı zamanda bestekarlık; söz yazarlığı, aranjörlük ve oyunculuk yapan Kut, sosyal medyanın en çok konuşulan isimleri arasına girdi.

İlk olarak internette çıkan iddiada, şarkıcı Burak Kut'un Osmanlı İmparatorluğu döneminde görev almış bir Paşa'nın torunu olduğu belirtildi.

Kut da kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu iddiaları yanıtlamadan geçmedi. Diğer taraftan, ünlü ismin dedesi olduğu söylenen Paşa'nın İngiliz ordusunu Irak önlerinde tarumar ettiği de biliniyor.

BURAK KUT DEDESİYLE GÜNDEM OLDU

Sosyal medyada hızla yayılan iddiada şarkıcı Burak Kut'un Osmanlı İmparatorluğu döneminin ünlü paşalarından Halil Kut'un torunu olduğu ileri sürüldü.

Yakın tarihe Kut'ül Amare Kahramanı olarak giren rahmetli Halil Kut, İngiliz ordularını perişan etmiş; zaferiyle düşman generalleri dahi kıskandırmıştı.

Rahmetli Halil Kut Paşa'nın fotoğrafı

İngilizlerin ünlü tarihçilerinden James Morris, Kut'ta yaşadıkları hezimeti: 'İngiliz tarihinin en aşağılık yenilgisi' şeklinde yorumlamıştı.

Irak'taki çarpışma esnasında 350 subay ve 10 bin erimiz şehit düşerken, İngiliz tarafının 13 generali; 481 subayı ve 13 bin 300 erini teslim alındı. Üstelik 30 bin İngiliz askerinin öldüğü tespit edildi.

İNGİLİZ İNADINI KIRAN PAŞA

Osmanlı'nın ünlü komutanlarından rahmetli Halil Kut Paşa, İngilizlere yaşattığı tarihi bozgunu şu sözlerle özetlemişti:

"Şu iki farka bakılınca, cihanı hayretlere düşürecek kadar büyük bir fark görülür. Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır. İşte Osmanlı sebatının İngiliz inadını kırdığı birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi burada görüyoruz."

BURAK KUT'UN DEDESİ Mİ?

Ünlü şarkıcı Burak Kut, Halil Kut Paşa'nın dedesi olduğuna dair çıkan iddialara şu cevabı verdi:

"Torunuyum diyemem ama değilim de diyemem. Kut'ül Amare zaferi 50'li yıllardan bu yana kutlanan bir zafermiş. Tekrar gündeme gelmesinden sonra benle anılmaya başlandı. Benim de kesin bir bilgim olmadığı için açıklama yapmadım."

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 9
  • Edep 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer öyleyse, savaşta başarıdan başarıya koşan bir dedenin bugünkü torunları başta müzik alanında olmak üzere her alanda nal topluyor. İnşaallah bir an önce bu millet özüne döner ;çünkü potansiyel var ama yanlış yerlerde ve yanlış şekilde ortaya koyuyorlar, koyuyoruz maalesef.Bu da bize yakışmıyor...
    Cevapla
  • somali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki 10 bin yıl geçmiş. Dedenin dedeside olsa e-devletten görebilir. Hiçbir bağı olmadığı söylemlerinden belli Tesadüfi soyad tutuyor o kadar.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    hem ayranım dökülmesin hem gözüm seyirmesin demiş Burak E-devlete de mi bakmamış :D
    Cevapla
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz yazar james ifadesi ingiliz tarihinin en aşağılık yenilgisi... Neden o kadar üzülüyorsunu ki james abi ŞEREFLİ BİR SAVAŞ GALİBİYETİNİZ YOK Kİ ŞEREFLİ YENİLGİNİZ OLA
    Cevapla
  • Armut dibine ... 1 yıl önce Şikayet Et
    Olduğunu sanmıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CNN ve NYT o haberleri neden yayınladı?
Çapkanlar suç örgütünün lüks yaşamı ortaya çıktı