Neşet Ertaş'ın ailesinden film ekibine suçlama! 'Hasta yatağında kandırıldı' iddiası

'Bozkırın Tezenesi' mahlasıyla tanınan rahmetli Neşet Ertaş'ın hayatı 8 Aralık'ta beyaz perdeye aktarılacak. Lakin Ertaş'ın ailesi ile yapım ekibi arasındaki gerilim büyüyor.

Neşet Ertaş'ın ailesinden film ekibine suçlama! 'Hasta yatağında kandırıldı' iddiası
Neşet Ertaş'ın ailesinden film ekibine suçlama! 'Hasta yatağında kandırıldı' iddiası
GİRİŞ 26.11.2022 15:55 GÜNCELLEME 26.11.2022 15:56

Türküleriyle on binlerin hafızasına kazınan Neşet Ertaş'ın hayatı 8 Aralık'ta 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' adlı filmle beyaz perdeye yansıyacak.

Lakin film çekimlerinin başladığı tarihten bu yana Ertaş'ın ailesi ile yapım ekibi arasındaki gerilimli süreç devam ediyor.

Rahmetli Neşet Ertaş

Rahmetli sanatçının ailesinin avukatı Uğur Çapkın, yapmış olduğu son açıklamada film ekibini topa tutarak gündeme oturacak suçlamalarda bulundu.

Avukat Çapkın, Neşet Ertaş'ın hasta yatağında kandırıldığını iddia ederek sürecin peşinde olacağını beyan etti. İşte, o açıklamalardan satır başlıkları!

'EVİNE GİDEREK İKİ TANE İMZA ALIYOR'

"Erol Parlak (Yazar ve Yapımcı) bir şekilde Neşet Ertaş'ın yanına giderek 'ben sizin eserlerinizi notaya almak istiyorum' diyor, Neşet Ertaş'ta Erol Parlak'ı notis olarak görüyor, Ertaş'ta bunun üzerine, 'Ben yaşlandım, benim eserlerimi benim gibi çalacak ve söyleyecek birileri olsun isterim, bunu yaparsan hoş olur' diyor.

Toplamda 34 tane eserin notaya yazılması 5 yıl geçmesine rağmen bitmiyor ve hatta Neşet Ertaş'ta notaların bitmemesi ile ilgili aile üyelerine yakınıyor.

Fakat ne hikmetse Neşet Ertaş'ın vefatının ardından hem nota bitiyor hem de kitaba hayatı da ekleniyor. Neşet Ertaş'ın evine gidilerek iki tane imza alıyor. Neşet Ertaş'ın bütün eserleri kitapları çıktı alınmış, bu eserleri 25 yıl boyunca Erol Parlak hiçbir telif ödemeden kullanıyor.

Bu iznin maddi karşılığı boğazdaki yalıdan daha fazla, Nota ile alınan imza iki cilt çıkarılıyor. Bu muvafakatların içinde dahi filme izin veren bir madde yok."

'4 GÜN SONRA KALDIRILDIĞI HASTANEDE VEFAT EDİYOR'

"3 Eylül'de bu muvafakatler alınırken Neşet Ertaş sandalyesinde oturamayacak durumda. Son günlerine ait bazı fotoğraflara ulaştık.

Avukat Uğur Çapkın

4. Evre kanser hastası olan Ertaş, son günlerinde kendisine uygulanan tedaviden sonra zayıflamış, hastalığı kalça boyun ve göğsüne sirayet etmiş. Ayakta zor yürüyen ağrı kesici bant kullanan 74 yaşındaki kanser hastası Ertaş'tan muvafakat alınıyor.

Ayın 6'sında Neşet Ertaş tedavi yapılamadığı için 'gideyim de İzmir'deki evimde vefat edeyim' olaydan 4 gün sonra kaldırıldığı hastanede vefat ediyor."

'HAYATINDA OLMAYAN OLAYLAR VAR'

"Yapımcının dediğine bakılırsa Neşet Ertaş'ın hayatı anlatılıyor ama gerçek Neşet Ertaş mı anlatılıyor yoksa onların hayalindeki Neşet Ertaş mı anlatılıyor onu bilemiyoruz.

Mahkeme süre vererek senaryoyu defalarca istemesine rağmen yapımcı senaryoyu maalesef ibraz etmedi.

Neşet Ertaş'ın kız kardeşi Nadiye Ertuğrul

Film bittiği halde, filmin fragmanları yayınlandığı halde mahkemeye senaryonun ibraz edilememesi bir şeylerin gizlendiğini ortaya koyuyor.

Biz sadece fragmanlara baktığımızda dahi Neşet Ertaş'ın hayatında olmayan yaşanmamış olayların anlatıldığını görüyoruz."

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!