Malatya’da oluşan kırağı kayısı ağaçlarının dallarını kırdı

Malatya’da bir süredir etkili olan soğuk hava nedeniyle oluşan kırağı kayısı ağaçlarına zarar verdi. Şaşkına dönen üreticiler ilk kez bu duruma şahit olduklarını belirtti.

GİRİŞ 25.01.2023 21:30 GÜNCELLEME 25.01.2023 21:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Malatya kent genelinde bir süredir etkili olan soğuk hava nedeniyle oluşan kırağı çok sayıda kayısı ağacına zarar verdi.

ORTADAN İKİYE AYRILDI

Darende ile Akçadağ ilçeleri başta olmak üzere birçok bölgede etkili olan yoğun kırağı nedeniyle çok sayıda ağaçların dalları kırılırken, bazı ağaçlar ise ortadan iki ayrıldı.

Kayısı bahçelerindeki karşılaştıkları manzara ile şaşkına dönen birçok üretici, sopalarla ağaçlardaki kırağıları temizlemeye çalışırken daha önce benzer bir doğa olayı ile karşılaşmadıklarını belirtti.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    mahsul bol olsaydı bindirecektiniz zamları, Rabbim nasib etmeyi birazda siz yokluk görün
    Cevapla
  • hüseynikli 1 yıl önce Şikayet Et
    saman balyası yakmayı denseler ağaçlar daha fazla zarar görmez
    Cevapla
  • Emre karademir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vaktiniz varken ağaçları budatın aman dikkat ağaçları fazlalıklarından kurtarın kırılmasın !!! Slm arkadaşlar eskı kış geri geldi diye biliriz zaman döngüsü değişiyor aman dikkat 1 metre kar bekleniyor şubat ayı na dikkat gerçi elden birşey gelmez evde sıcacık oturmaya bakın
    Cevapla
  • Tülay kurttas 1 yıl önce Şikayet Et
    Evde oturabilsen mesele o ömrünü sağlığını verdiğin evlat gibi emek çekip büyüttüğüm ağaçların ikiye ayrılması ne demek nekadar zor
    Cevapla
  • MMİ 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • abuzittin 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun seneye 500 tl yaparsınız kilosunu olur biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!