Rafet El Roman batıya böyle yüklendi: Aynısının İsrail'e de yapılması lazım

Pop-slow müziğin Türkiye'deki şarkıcılarından biri olan Rafet El Roman bazı batı ülkelerinin uyguladığı politikayı hedef aldı. Rafet El Roman, Ukrayna Savaşı'nda bir sürü yaptırımın uygulandığını, aynısının İsrail'e de yapılması gerektiğini savundu.

Rafet El Roman batıya böyle yüklendi: Aynısının İsrail'e de yapılması lazım
Rafet El Roman batıya böyle yüklendi: Aynısının İsrail'e de yapılması lazım
GİRİŞ 07.11.2023 17:29 GÜNCELLEME 07.11.2023 17:29
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

1992'den beri Türk pop ve slow müziğin müzisyenlerinden biri olan Rafet El Roman gazetecilere verdiği röportaj ile gündem oldu. Ünlü şarkıcı hem Amerika'ya hem de batı ülkelerine fena yüklendi.

Şarkılarıyla akıllara kazınan Rafet El Roman geçtiğimiz gün Nişantaşı'ında objektiflere takıldı. Gazetecilerin sorularını  yanıtsız bırakmayan şarkıcı, Gazze'ye yapıla katliam hakkında da konuşmayı ihmal etmedi.

"BİZİM EN İYİ YAPABİLECEĞİMİZ ŞEY ARABULUCULUK"

Rafet El Roman, İsrail ve Gazze arasındaki savaştan bahsederek, ateşkesin olması ve barışın sağlanmasından yana olduğunu dile getirdi ve ekledi: 

7 Ekim’de İsrail sivil halkına yapılan saldırıyı da kınıyoruz. Ancak İsrail'in yaptığı savunmadan çıktı, resmen insanlık dramı ve bir katliama dönüştü. En çok üzüldüğümüz sivil insanların, kadınların ve çocukların hedef alınması. Teknoloji yeni bir çağda artık, nokta vuruşu yapıyorlar ama hâlâ sivillerin ölmesine bir anlam veremiyorum. Bizim en iyi yapabileceğimiz şey arabuluculuk.

"BATI ÜLKELERİNE KIZIYORUM"

Ünlü şarkıcı, "Bazı Batı ülkelerinin uyguladığı politikaya kızıyorum. Aynı insanlığı ve anlayışı Filistin'e göstermiyorlar. Ukrayna savaşında bir sürü yaptırım geldi Rusya'ya, aynısının İsrail'e de yapılması lazım. Amerika'nın uyguladığı politika da yanlış, her şeyi enerji ve oradaki güç için kullanıyor" ifadelerini kullandı. 

"ALMANYA TEK TARAFLI VE YANLI POLİTİKA UYGULUYOR"

50 yıldan beri Almanya'da olduğunun altını çizen Rafet El Roman, "Almanya’nın izlediği politikayı hiç tasvip etmiyorum. Tek taraflı ve yanlı politika uyguluyor. Filistin’de sivil halka katliam yapılması ve bazı şeyler görmezden geliniyor. İşine geldikleri gibi bunu uyguluyorlar" şeklinde konuştu. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 15
  • diloşismailyk 3 ay önce Şikayet Et
    Rafet seni çok seviyorum selamlar sevgiler helal sana varolun almanyaya gidip gelen birisi olarak seni takip ediyoruz şarkılarınızı beğeniyorum
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Allah seni ve senin gibi bu ülkenin yetiştirdiği değerli insanları her daim korusun Rafet bey. Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    hakkı söyledin. varol rafet.
    Cevapla
  • Morelli 5 ay önce Şikayet Et
    Helal rafet seni seviyoruz
    Cevapla
  • 543 5 ay önce Şikayet Et
    niye biziim yapacak tek şeyimiz arabuluculuk bu ülke 90 milyon sen veya herhangi bir medya siyasetçi halk 90 milyon adına konuşamaz biz savvaşmak istiyoruz yeterki bize bu fırsat vewrilsin köşe bucak yahudilerle savaşmıyorsak neye varız niye ne için yaşayacağız dünyaya adem a.s gibi 1500 yıl yaşamayamı geldik bu ne çarpık sözde müslümanların niçinde yaşıyoruz hepsi abd natocu ya amani ab
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Son dakika: Otobüs şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var