Sus işareti yapan hemşirenin son hali ortaya çıktı! Eski model Dilek Tunca kimdir?

Bir dönem hastanelerin ve sağlık merkezlerinin sembolü haline gelen ‘sus’ işareti yapan hemşire, eski model Dilek Tunca, son haliyle görenleri şok etti. İşte, herkesi susturan o hemşire!

Sus işareti yapan hemşirenin son hali ortaya çıktı! Eski model Dilek Tunca kimdir?
Sus işareti yapan hemşirenin son hali ortaya çıktı! Eski model Dilek Tunca kimdir?
GİRİŞ 04.01.2024 12:53 GÜNCELLEME 04.01.2024 12:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uzun bir süredir medya dünyasından uzak kalan eski model Dilek Tunca, yıllar içerisindeki değişimiyle görenleri şaşırttı. Sus yaptığı fotoğrafıyla akıllarda yer edinen Dilek Tunca, sus pozunun hikayesini anlattı. Dilek Tunca kimdir ve kaç yaşındadır?

SUS İŞARETİ YAPAN HEMŞİRE: DİLEK TUNCA!

Bundan yaklaşık tam 45 yıl önce 1970'lerde İstanbul'da sus işareti yaparak işaret parmağını ağzına götüren hemşire, ikonik pozuyla hafızalara kazınmıştı. Pozun asıl sahibi olan Dilek Tunca ise pek fazla bilinmiyor.

Hastane ve sağlık merkezlerinin koridorlarında herkesin gördüğü 'Sus' işareti yapan hemşire pozuyla adından söz ettiren Dilek Tunca, tüm sağlık merkezlerini susturuyordu.

Şimdilerde İzmir’de ikamet eden Dilek Tunca’nın son halini görenler o ikonik pozun sahibi olduğunu bilmiyor.

SUS POZUNUN HİKAYESİ!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaklaşık 2 yıldır ikamet eden Dilek Tunca, meşhur sus pozunun hikayesini anlattı. Tunca, 1976 yılında yurt dışından seyahatten döndüğünde çekildiği fotoğrafın ajanstan aranması üzerine proje için görüşmeye gittiğini belirtti.

Daha sonrasında bir ilaç firmasının sağlık merkezleri için "sus işareti" kataloğu deneme çekimlerine katıldığını belirten Tunca, kendisiyle birlikte başka adayların da aynı şekilde pozlarının alındığını söyledi.

Diğer adayların arasından kendisinin seçilmesi üzerine bir hastane başhemşiresinden alınan ödünç üniformayla çekimleri gerçekleştirdiklerini ifade etti; "Fotoğrafım senelerdir hastanelerde. Son zamanlarda kep kalktığı için şu an azaldı ama fotoğrafın bu kadar ses getireceğini, bu kadar sevileceğini hiç tahmin etmemiştim" dedi.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Remzi 5 ay önce Şikayet Et
    Halaaa guzelmisss vay beee
    Cevapla
  • Murteza 5 ay önce Şikayet Et
    Yaşıyormuşum halen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Dünya starlarının' insanlık hassasiyeti
28 Şubat'ın 'kocayan' baş mimarı Çetin Doğan çıkar çıkmaz meydan okumaya kalktı!