Köpeğin bile unutulmadığı Altın Kelebek'te Filistin unutuldu! O isimler hariç

Dünya Filistin meselesi için ayağa kalkmışken, 49. Altın Kelebek Ödül töreninde onlarca insanın ödül konuşmasında yapılan katliama değinilmemiş olması oldukça dikkat çekti. Köpeklerin dahi unutulmadığı gecede Filistin'i unutmayan sadece birkaç isim vardı.

GİRİŞ 10.12.2023 19:33 GÜNCELLEME 10.12.2023 19:33
Bu Habere 206 Yorum Yapılmış

Dün akşam 49. Altın Kelebek Ödül töreninde onlarca ünlü isim ödül aldı. Yine gelenek bozulmadı ve ödül sahipleri, ödül takdiminin ardından konuşma yaptı. Gecenin en dikkat çekici durumlarından biri de ülkenin neredeyse en ünlü insanlarının bir araya geldiği törende Filistin'de yapılan katliamın es geçilmesiydi.

Yılın en iyi oyuncusu, en iyi şarkıcısı, en iyi çıkış yapanı, en iyi dizi, en iyi yarışmacısı ve daha birçok dalda ödülün verildiği gecede birçok konu ele alındı ancak günlerdir Filistin'de devam eden zulüm hakkında konuşan sadece birkaç isim oldu.

CEM DAVRAN, MADRİGAL VE ADA ERMA SESSİZ KALMADI

Ödül töreninde, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliama ilişkin ilk açıklama yılın en iyi çocuk oyuncu ödülünü alan Ada Erma'dan geldi. Ada Erma konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Ben bugün elime bir dünya çizerek geldim. Bu dünya sizin bildiğinizden çok farklı bir dünya. Bu dünya yemyeşil, okyanuslar masmavi, çocuklar yemyeşil sokaklarda hayvanlarla özgürce koşup eğleniyor. Savaş yok, şiddet yok. Hayvanlar özgür, kadınlar güçlü. Bu ödülü çocukların ölmediği bir dünyada almak isterdim ama bu dünyayı eline çizen tüm çocuklarla birlikte dünya güzelleşecek. Buna yürekten inanıyorum.

Ada Erma kimdir ve kaç yaşındadır? Kimin kızı? Ada Erma hangi dizide oynuyorAda Erma kimdir ve kaç yaşındadır? Kimin kızı? Ada Erma hangi dizide oynuyor

Ardından Filistin meselesine değinen isim sunucu Cem Davran oldu. Cem Davran ise şu konuşmayı yaptı:

Şunu unutmayalım; yanı başımızda büyük bir zulüm var. Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsin. Bununla ilgili iki üç cümleyi de paylaşmamız gerekiyor; yürekten yüreğe, kalpten kalbe. Çok büyük bir güç çocukların kaybolan uçurtmalarını bulmak için uğraşacağına o uydularla, o uçaklarla çocukların üzerine bomba atıyor. Hakikaten biz de çocuk yetiştiriyoruz bu özgür ülkeye. Biz ülkemizde çok mutluyuz. Yanı başımızda da kardeşlerimiz var, onların çocukları var. Filistin'de de yapılanları unutmayalım ne olursunuz. Bu bizim görevimiz. Hayat devam etsin ama o çocuklar da şeker de yiyebilsin.

Filistin'i unutmayan son isim ise en iyi müzik grubu ödülü alan Madrigal'in bateristi Sanlı Akgün'dü. Sanlı Akgün ise şu konuşmayı gerçekleştirdi:

Cem Bey'in hatırlattığı gibi; bu hayallerine ulaşmayı bırakın, yeteneklerini bile fark edemeden ölen çocuklar var. Çok yakın bir yerde, lütfen buna da duyarlı olalım. Buradan Gazze'deki tüm çocukların yanında olduğumu söylemek istiyorum.

CILIZ ALKIŞLAR!

Oldukça coşkulu bir ortamın olduğu gecede yapılan konuşmaların ardından büyük alkışlar koparken, Filistin'deki katliama ilişkin yapılan açıklamalarda salondakilerin cılız alkış sesi, sosyal medyada gündem oldu. 

Bir diğer dikkat çeken husus da, Filistin zulmüne ilişkin yapılan açıklamalarda, 'İsrail' kelimesinin geçmemesi ve İsrail'in kınanmamasıydı. 

ECEM ERKEK'İN GÜNDEMİ İSE KÖPEĞİYDİ!

Filistin'de binlerce can katledilirken, oyuncu Ecem Erkek'in gündemi ise köpekler oldu. 'Merhamet duygusu yüksek bir milletiz diyen' Ecem Erkek'in İsrail'in yaptığı çocuk katliamı yokmuş gibi konuşması sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. 

İşte, 'Güldür Güldür Show' ile üne kavuşan ve En iyi komedi dizisi kadın oyuncusu ödülü alan Ecem Erkek'in gündem olan o konuşması:

Minicik bir şeyden bahsedeceğim. Beni izleyemeyen ve izlese de hiçbir şey anlamayacak olan ama eve dönmemi sabırsızlıkla bekleyen köpeğim var benim. Şu anda arkadaşıma emanet, gözüm arkada değil. Çok şanslı ve mutlu bir köpek. Fakat sokaklarda onun kadar şanslı mutlu olmayan bir sürü canımız var. Biz vicdanlı bir milletiz, merhamet duygusu yüksek bir milletiz. Onları hayattan koparmadan da onlarla sağlıklı bir ortak yaşamı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Belediyelerde yapılacak olan, yapılması beklenen kısırlaştırma faaliyetinin bu sorunu çözeceğinden eminim. Çok teşekkür ederim.

Ecem Erkek kimdir ve aslen nerelidir? Güldür Güldür Show 'Naime'nin yeni projesiEcem Erkek kimdir ve aslen nerelidir? Biyografisi

En İyi Komedi Kadın Oyuncusu - Ecem Erkek "Güzel Günler" | 2023 Pantene Altın  Kelebek Ödül Töreni - YouTube

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 206
  • ADANALI 4 ay önce Şikayet Et
    Neden kiziyoruzki ! Bu konuda kabahat ve suçlu Kim ? Tabikide toplum yani biz. Însani degerlere karsi duyarsiz ve bencil dünyalarindan sadece kendileri için yasayan bu insanlari sanatçi konumuna tasiyanda bizleriz.Bunlarin dizilerini izlemeyerek, sarkilarini dinlemeyerek duyarli tepkiler verebiliriz.
    Cevapla
  • Kerem 4 ay önce Şikayet Et
    Koca kalabalıkta birkaç tane gerçek insan varmış desene.
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Ecel erkek kadın dinlemez.
    Cevapla
  • Gezgin 4 ay önce Şikayet Et
    "Sanatçı" diyorlar!!!!!
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAH, şer olanla bizleri imtihan ediyor!!! bunlara eğer içinizde zerrece paye verirseniz bundan sonra siz sevdiklerinizle olun...Altın Kelebek miş!!! hepinizin ömrü kelebek kadar olsun... ALLAH'İN RAHMETİ VE YARDİMİ FİLİSTİNLİ, GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN VE DAHİ BİZ MÜSLÜMAN TÜRKLERİN ÜZERİNE OLSUN..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı