Kızıl Goncalar dizisi için büyük protesto! Fox TV binasının önüne akın edildi

Fox Tv ekranında yayınlanan Kızıl Goncalar dizisine tepkiler bitmiyor. Bu kez Kızıl Goncalar dizisi Fox Tv binasının önünde protesto edildi. Mil-Diyanet Sen üyelerinin katıldığı eylemde Müslümanların aşağılanmasını asla kabul etmiyoruz." denildi.

Kızıl Goncalar dizisi için büyük protesto! Fox TV binasının önüne akın edildi
Kızıl Goncalar dizisi için büyük protesto! Fox TV binasının önüne akın edildi
GİRİŞ 31.12.2023 21:10 GÜNCELLEME 31.12.2023 21:10
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

18 Aralık'ta Fox Tv ekranında yayın hayatın başlayan ve ilk bölümünden itibaren tepkileri üstüne toplayan Kızıl Goncalar gündem düşmek bilmiyor. İslam'ı ve Müslümanlar'ı hedef aldığı düşünülen dizi bu kez de Fox Tv binasının önünde protesto edildi. 

Başrolünde Özgü Namal, Özcan Deniz ve Mert Yazıcıoğlu'nun yer aldığı Kızıl Goncalar dizisinin senaryosu mütedeyyin kesim tarafından eleştirilere maruz kaldı. Büyük tartışmalara sebebiyet veren dizinin kırbaç sahneleri ve Müslüman kesimi hedef alan olayları da sosyal medyada da oldukça konuşuldu.

RTÜK'ün inceleme başlattığı ve en son dizinin 2 mekan çekiminin iptal edilmesi üzerine bu kez de dizinin yayın kanalı olan Fox TV binasının önünde protesto yapıldı. Mil-Diyanet Sen tarafından düzenlenen eylemde "Bizler İslami değerlerimizin iğrenç sahnelere konu edilmesini ve Müslümanların aşağılanmasını asla kabul etmiyoruz." denildi. 

"MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ"

Mil-Diyanet Sen İstanbul Şube Başkan Vekili Muhammet Faruk Gür, yaptığı basın açıklamasında, Kızıl Goncalar dizisinin dini değerlerin ve din görevlilerinin tahkir edilmeye kalkışıldığını ifade etti ve kanal yöneticileri ve konuyla ilgili yetkilileri İslami hassasiyeti olan Müslümanlardan özür dilemeye ve yapılan yanlıştan vazgeçmeye davet etti. 

"AHLAKSIZ YAYINLARA RAZI OLAMAYIZ"

Yapılan açıklaması, (RTÜK) "Ahlak Denetim Kurulu" kurulması istediği dile getirildi ve eklendi: Yetkililerimizi bu konuyu acilen gündeme almaya davet ediyoruz. Çünkü biz, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin tertemiz zihinlerinde din görevlilerimiz hakkında olumsuz algı oluşturulmasına ve milletimizin zihinlerinin ahlaksız yayınlarla ifsat edilmesine asla razı olamayız.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 73
  • Aysima 3 ay önce Şikayet Et
    Daha başlamadan Kim neden rahatsız oldu bilmiyorum,oturup YouTube hepsini izledim.islama bi saldırı görmedim.hatta insanların uyanmasına vesile olacak sahneler, var mesala 27 Şubat kıyaslaması harika.din felan elden gitmiyor.kaldirisin diyenler izlemeden karar verenler yada aklını kiraya verenler olabilir, sorgulayın, körü körüne başkasının evetine evet demeyin,film seni uyarıyor.
    Cevapla
  • Mertcan 3 ay önce Şikayet Et
    Bu filmin arkadasindaki güç ile fatih imsmini bicaklatan güç ayni yerden emir alıyor. Devlete karşı planlı bir komplo var.
    Cevapla
  • TC.Kılınç 3 ay önce Şikayet Et
    Bu film , ya fetönün, ya siyonist mason yahudinin tezgahı .Fox tv zaten belli , hedef algı,yalan dolan, sahtekarlık..... Müslüman oyuna gelmemeli.............
    Cevapla
  • gercek acıdır 3 ay önce Şikayet Et
    arkadaş müslüman hata yapamaz mı
    Cevapla
  • Murat Kahraman 4 ay önce Şikayet Et
    Bu iyi haber.. ama, Sadece haber! Esas işin kökünden ne haber? !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!