Ünlü sanatçı sevenlerini korkuttu! Sezen Aksu'nun bilinmeyen hastalığı...

Geçtiğimiz günlerde hastanede görüntülenen ünlü şarkıcı, sevenlerini korkutmuştu. Cushing Sendromuna yakalandığı öğrenilen Sezen Aksu'nun nadir bir hastalıkla mücadele ettiği biliniyor. İşte, Sezen Aksu'nun hastalığı!

Ünlü sanatçı sevenlerini korkuttu! Sezen Aksu'nun bilinmeyen hastalığı...
Ünlü sanatçı sevenlerini korkuttu! Sezen Aksu'nun bilinmeyen hastalığı...
GİRİŞ 19.03.2024 19:19 GÜNCELLEME 19.03.2024 19:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde görüntülenen Sezen Aksu, bileğinde yer alan hastane künyesi ile gündem olmuştu. Türkan Şoray'la aynı hastalığa yakalandığı öğrenilen Sezen Aksu'nun milyonda 10-15 kişide görülen Cushing Sendromuyla mücadele ettiği biliniyor.

Prenses Kate komada mı, hastalığı ne? Kesington Sarayı'ndan açıklama geldi!Prenses Kate komada mı, hastalığı ne? Kesington Sarayı'ndan açıklama geldi!

Yıldız Tilbe'nin yeni işi! Ünlü markalardan teklif aldı...Yıldız Tilbe'nin yeni işi! Ünlü markalardan teklif aldı...

SEZEN AKSU'DAN KORKUTAN GELİŞME!

Magazin habercisi Onur Akay'ın yaptığı açıklamaya göre;

"Sezen Aksu, 1 milyonda yaklaşık 10-15 kişide görülen hatta Türkan Şoray'da da olan Cushing Sendromu rahatsızlığına yakalandı. Hormonal bir bozukluk olan bu rahatsızlık nedeniyle hastanedeydi. Müftüoğlu'nun paylaştığı o fotoğraf hastanenin kantininde çekilmiş. Aynı zamanda Check-up yaptırdı ve tüm sonuçları çok iyi çıktı ama Cushing Sendromu önemli bir rahatsızlık ve hayatını kaybedenler oluyor. Büyük sanatçımıza bu rahatsızlığından dolayı acil şifalar ve sağlıklı uzun ömürler dilerim."

Gökhan Özen'den korkutan haber geldi! Sevenlerinin yüreğini ağzına getirdi!Gökhan Özen'den korkutan haber geldi! Sevenlerinin yüreğini ağzına getirdi!

CUSHİNG SENDROMU NEDİR?

Cushing sendromu, vücudumuzun karmaşık endokrin sistemindeki bir dengesizlik sonucunda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bu sendromda, vücutta yaygın etkilere sahip olan kortizol hormonu normalden fazla miktarda üretilir. Kortizol, stres durumlarında, yara iyileşmesinde, kan şekeri düzenlenmesinde ve metabolizmanın kontrolünde önemli rol oynar.

CUSHİNG SENDROMU TEDAVİSİ

Cushing sendromunun tedavisi, temelde altta yatan nedenin tespit edilmesine ve ona göre bir planın oluşturulmasına dayanır. Tedavi genellikle birden fazla yöntemin kombinasyonunu içerir.

İlaç Tedavisi: Cushing sendromunun en yaygın nedenlerinden biri, dışarıdan alınan aşırı miktarda kortizol türevi ilaçlardır. Bu nedenle, tedavinin bir parçası olarak ilaç alımı kısıtlanmalıdır.

Semptomatik Tedavi: Sendromun yol açtığı semptomlara yönelik tedavi de önemlidir. Kan şekeri yüksekliği, yüksek tansiyon, aşırı kıllanma gibi semptomlara uygun tedavi uygulanır.

Cerrahi Müdahale: Vücutta bulunan kitlelere bağlı olarak gelişen Cushing sendromunda cerrahi müdahale gerekebilir. Bu durumda, kitle cerrahi olarak çıkarılabilir. Eğer kitle tamamen çıkarılamazsa, radyoterapi veya kemoterapi gibi alternatif tedaviler düşünülebilir.

Hormonal Tedavi: Kortizol düzeylerinin kontrol altına alınması amacıyla hormon baskılayıcı ilaçlar kullanılabilir.

Cushing sendromunun tedavisi, hastanın özelliklerine ve sendromun nedenine bağlı olarak değişir. Bu nedenle, her hasta için özelleştirilmiş bir tedavi planı oluşturulmalıdır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Esra 1 ay önce Şikayet Et
    Din ve devlet düşmanı.hic sevmiyorum
    Cevapla
  • Vatandas 1 ay önce Şikayet Et
    Ey Rabbimiz şu mubarek günlerin hürmetine tüm hastalara şifa ver gazzeli kardeşlerimizi koru tüm insanlığa hidayet eyle amin
    Cevapla
  • baba2125 1 ay önce Şikayet Et
    Ee ne yapalım. Oturup yasmı tutalım
    Cevapla
  • RTE 1 ay önce Şikayet Et
    Yeter bu kadar daaa yaş kemale ermiş
    Cevapla
  • Ramazan 1 ay önce Şikayet Et
    Cem yılmaz 1 bu 2. Üzülmem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi