Sanat camiasını yasa boğan ölüm: Türk sanat müziği sanatçısı İsmet Nedim Saatçi yaşamını yitirdi

'Agora Meyhanesi', 'Arım, Balım, Peteğim', 'Çoban Çeşmesi', 'Seven Ne Yapmaz' gibi şarkıları besteleyen İsmet Nedim Saatçi'den acı haber geldi. Türk müziğinin unutulmaz parçalarını besteleyen sanatçı İsmet Nedim Saatçi'nin ölüm haberi sanat camiasında büyük yankı uyandırdı.

Sanat camiasını yasa boğan ölüm: Türk sanat müziği sanatçısı İsmet Nedim Saatçi yaşamını yitirdi
Sanat camiasını yasa boğan ölüm: Türk sanat müziği sanatçısı İsmet Nedim Saatçi yaşamını yitirdi
GİRİŞ 22.03.2024 10:29 GÜNCELLEME 22.03.2024 10:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk sanat müziğinin temsilcilerinden biri olan ve çok sayıda sevilen esere imza atan İsmet Nedim Saatçi 93 yaşında yaşamını yitirdi. Çok sazlı Türk Müziği dönemine de öncülük eden sanatçının vefatı sanat camiasını yasa boğdu. 

Alınan bilgiye göre, Almanya'nın başkenti Berlin'de Doçent öğretim üyeliği yapan İsmet Nedim Saatçi Berlin'de hayata gözlerini kapattı. Besteleri ile akıllara kazınan sanatçı Saatçi'nin ölüm nedeninin ise çoklu organ yetmezliği olduğu öğrenildi. 

İsmail Hacıoğlu ölüm haberini böyle duyurdu: Hep seveceğim!İsmail Hacıoğlu ölüm haberini böyle duyurdu: Hep seveceğim!

Türk sanat müziği sanatçısından gelen acı haber sosyal medyada kısa süre içinde yayıldı. İsmet Nedim Saatçi'nin ölüm haberini ise sinema oyuncusu Nazan Saatçi şu sözlerle duyurdu: 

Çok kıymetli bestekâr, şarkıcı, her zaman gurur duyduğumuz sevgili amcamız İsmet Nedim Saatçi, yaşamakta olduğu Berlin'de 93 yaşında vefat etmiştir. Ailesine, akrabalarımıza ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun! 'Arım, Balım, Peteğim', 'Agora Meyhanesi', 'Ben Kimi Seveceğim', 'Han Duvarları', 'Sarı Gülüm Kokmaz mı?', 'Adını Anmayacağım', 'Benim de Canım Var', 'Leylakların Altında', 'Çoban Yıldızı', 'Çoban Çeşmesi', 'Boş Kalan Çerçeve' gibi zevkle dinlediğimiz, unutulmaz eserlerinden sadece birkaçı. Onu hiç unutmayacağız.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Neveser 1 ay önce Şikayet Et
    Öyle zarifti ve sesi öyle güzeldi ki onu unutmak mümkün mü.Mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim rahmetiyle muamelede bulunsun inş.
    Cevapla
  • mhmtzlcr 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim rahmetiyle muamele eylesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Özhaseki ile Hatay'da bir gün
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı