4 boynuzlu yılan iddiası köyü karıştırdı!

Mersin'in Silifke İlçesi Yeğenli Mahallesi'nde bir vatandaşın 'Boynuzlu yılan gördüm' iddiası mahalleliyi tedirgin etti. İddia üzerine mahalle sakinleri ellerinde sopalarla boynuzlu yılan avına çıktı.

4 boynuzlu yılan iddiası köyü karıştırdı!
4 boynuzlu yılan iddiası köyü karıştırdı!
GİRİŞ 07.05.2014 15:58 GÜNCELLEME 07.05.2014 17:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İlçe merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki mahallenin dağlık alanında keçi yetiştiriciliği yapan Emine Sağır, boynuzlu yıl gördüğünü söyledi. Emine Sağır'ın bu iddiası üzerine mahalle sakinleri de boynuzlu yılan avına çıktı. Ellerine aldıkları sopalarla yılanın görüldüğü yere giden vatandaşlar, her yerde boynuz yılanı arıyor.

'4 BOYNUZU VARDI'

Eşi Mustafa Sağır ile birlikte yaklaşık 4 metre uzunluğunda ve 30 santimetre kalınlığında boynuzlu bir yılan gördüğünü öne süren Emine Sağır şunları söyledi:

"Köpek havlamasını duydum ve baktığımda kayalarda büyük bir yılan gördüm. Boyu 3,5-4 metre, kalınlığı 30 santimetre vardı. Ayrıca 4 tane boynuzu vardı. Çığlık atınca çalılıkların arasına girip kaçtı. Yılanı birkaç kez daha gördük. Bir keçimizi de sokarak telef etti. 3- 4 günde bir keçilerin olduğu yere geliyor. Hayatımda hiç bu kadar büyük bir yılan görmedim. Sadece keçiler değil bizim de hayatımız tehlikede. Yetkililer gelip bu yılanı artık öldürür mü, yakalarlar mı bilemiyorum ama bizi bu dertten kurtarsınlar."

'YILAN İZİ BULUNDU'

Mahalle Muhtarı Nurettin keskin ise, vatandaşların zaman zaman yılanın görüldüğü mevkide ellerinde sopalarla arama yaptığını belirterek şöyle dedi:

"Geçimini hayvancılıkla sağlayan Mustafa- Emine Sağır çifti burada bir yılan gördüklerini söylediler. Biz de durumu Çevre İl Müdürlüğü'ne bildirdik ve yetkililer gelip incelediler. İzlerin yılana ait olduğunu söylediler. Durumu Ankara'daki yetkililere bildirip daha sonra yılanı yakalamak için çalışma yapacaklarını belirttiler. Ayrıca iki ayrı iz gördük. İlk gördüğümüz iz küçük ikinci iz ise büyüktü. Köy halkımız tedirgin."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • hasanzafergülten 10 yıl önce Şikayet Et
    KADININ DEDİĞİ DOĞRU İSE. Kadın pek doğru konuşmuyor sanırım ama,ilgilensinler diye yalan söyleyip abartıyor. ama şayet dediği doğru ise,gerçekten böyle 4 boynuzlu,devasa bir yılan gördü ise, bir rivayate göre var olduğu varsayılan ,yılanlar padişahı ŞAHMERAN ı görmüş besbelli.
    Cevapla
  • Erkan 10 yıl önce Şikayet Et
    Millet ilginç bizde !!!. Köyde yılan var yetkililer bir çözüm bulsun. Yahu, çoğu kimse devletin bu kadar işi ne kadar adamla yapacağına dair en ufak bir kanaat taşımıyor maalesef. nasıl oluyor, ne bütçeyle oluyor bilen varmı. "Nerede bu devlet ?" lafı sıktı artık. Nerde olmasını umuyoruz !!! Tabi ki görevinin başında. Görevi de bizim dibimizde durup, başımıza gelme ihtimali olan şeyleri gözetlemek değil ki. Hak aramayı abarttık ve bu hale geldik vesselam.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarife dünya devini vurdu! Ünlü marka Skechers resmen satıldı
4 yaşındaki şehit kızının sözleri yürekleri dağladı: 'Toplu iğne babama batıyor'