İngiltere'de goril sezaryenle doğum yaptı

İngiltere'deki bir hayvanat bahçesinde anne gorile sezaryan ile doğum yapıldı.

İngiltere'de goril sezaryenle doğum yaptı
İngiltere'de goril sezaryenle doğum yaptı
GİRİŞ 23.02.2016 17:24 GÜNCELLEME 23.02.2016 17:24

İngiltere'de bir hayvanat bahçesinde goriller üzerinde nadir gerçekleştirilen sezaryen operasyonla bir yavru goril dünyaya geldi.

BBC'nin haberine göre, Bristol Hayvanat Bahçesi sakini "Kera" isimli anne gorilde görülen gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) nedeniyle doğumun zamanından önce gerçekleştirildiği ve sezaryenle yavrunun alındığı belirtildi.

Bir kilogram ağırlığında doğan dişi gorilin durumunun iyi olduğu, tedavi altındaki annesinin de hızla iyileştiği açıklandı.

Bristol Hayvanat Bahçesi Müdürü John Partridge, yaptığı açıklamada, nadir gerçekleştirilen bir operasyona şahit olduklarını ifade etti.

Gebelik zehirlenmesi nedeniyle anne gorilin durumunun günden güne kötüye gittiği söyleyen Partridge, anne ve yavrunun hayati tehlikesi nedeniyle doğumun sezaryenle gerçekleştirilmesine karar verildiğini dile getirdi.

Veteriner Rowena Killick de doğumun ardından yavru gorilin yoğun bakıma alındığını ve durumunun iyileşmesinin ardından operasyonla ilgili açıklama yapmayı tercih ettiklerini belirtti. Killick, 11 günlük yavru gorile henüz isim verilmediğini söyledi.En son 2014'de ABD'deki San Diego Hayvanat Bahçesi'nde bir anne goril sezaryenle doğum yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi