Anakonda yılanlar pazarlarda tavuk eti fiyatına

Mehmet Miras, Amazon'da Anakonda yılanların yakalanıp Perı Lima Gammarra La Viktoria'da kurulan pazarlarda satılmasını fotoğrafladı.

Anakonda yılanlar pazarlarda tavuk eti fiyatına
Anakonda yılanlar pazarlarda tavuk eti fiyatına
GİRİŞ 05.03.2016 16:30 GÜNCELLEME 05.03.2016 17:22

Türkiye'de bir ilki açılacak olan sergi de Anakonda yılanlarının son günlerde sıkça avlanarak pazarlarda satıldığına dikkat çekilecek.

Dünyanın en vahşi yılanı olan Anakondaların öldürülerek pazarlarda satılmasını belgeleyen Doğa Fotoğrafçısı Mehmet Miras, çekimlerine Peru Lima'da başladığını söyledi. 

Mehmet Miras, çekimlerin 2016 Haziran ayında devam edeceğini, bu canlıların üreme zamanlarında çok sık görülmediğine dikkat çekti.

Türkiye kumsallarında Deniz kaplumbağaların yaşamlarını göç yollarını üreme alanlarını fotoğraflayan Mehmet Miras, İlkini Türkiye'de açacağı bu sergisinde Peru'nun başkenti Lima'nın doğusunda yaşamlarını sürdüren Savara Amazon orman ve nehrinde bölge insanları tarafından Anakonda yılanlar yakalanarak, pazar tezgâhlarında tavuk eti fiyatına kilosu 3 TL'den satılmasına devam edildiği takdirde bu canlıların neslinin yok olacağını belgeledi.

Yaşamlarını Amazon nehirlerinde sürdüren Anakonda yılanlarının Peru Lima Selvaİ, Bolivya,Guaynaya, Kolonbiya, Venezuella, ve Karayip Tirinidat bölgelerinde toplam her ay yavru veya büyük olmakla beraber yaklaşık 80 ile 110 arasında çeşitli yılanlar yakalanıp pazarlarda eti, yağı derisi ve kafa kemiği süs eşyası olarak satılıyor. 

10-20 Aralık 2016 tarihleri arasında Mersin Forum AVM 'de Miras'ın 60 fotoğrafı sergilenecek. Uluslar arası ödüle sahip olan Mehmet Miras "Türkiye'de 47 yılan türü bulunduğunu yılan türlerinin bakanlık nezdinde çok iyi korunduğunu söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri