Kayaya benzeyen kaplumbağa türü keşfedildi

Bilim insanları, yosunlu bir kaya görünümünde olan yeni bir 'matamata' kaplumbağası türü keşfettiklerini açıkladı.

Kayaya benzeyen kaplumbağa türü keşfedildi
Kayaya benzeyen kaplumbağa türü keşfedildi
GİRİŞ 28.04.2020 13:13 GÜNCELLEME 28.04.2020 13:13

Almanya'nın Dresden kentindeki Senckenberg Doğa Tarihi Müzesi'nden Prof. Dr. Uwe Fritz ve ekibi, yosunlu bir kaya görünümünde olan yeni bir 'matamata' kaplumbağası türü keşfettiklerini açıkladı. Keşfedilen yeni matamata kaplumbağasının bazı genetik farklılıklara sahip olduğu, normal kaplumbağa türlerine benzemediği belirtildi.

Uwe Fritz, yeni keşfedilen matamata kaplumbağasının çamurda saklandığını ve avını direkt bütün olarak yuttuğunu söyledi.

"75 DNA ÖRNEĞİ ÜZERİNDE ÇALIŞTIK"

Fritz, matamata kaplumbağalarının genetikleri hakkında çok az bilgiye sahip olduklarını ve genetik bir fark olup olmadığını görmek amacıyla 75 DNA örneği üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Moleküler Filogenetik ve Evrim dergisinde yayınlanan araştırmanın yazarlarından Prof. Mario Vargas ise, keşfedilen matamata kaplumbağası türünün korunma altına alınması gerektiğini söyledi. Vargas, şu ifadeleri kullandı: "Bu tuhaf görünümlü hayvanların binlercesi yasa dışı hayvan ticaretinde yakalanıyor ve yetkililer tarafından el koyuluyor. Bu büyüleyici hayvanları çok geç olmadan korumalıyız."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt