Soğuktan bitkin düşen puhu kuşu, 2 bina arasına sığındı

Iğdır'da soğuk havada bitkin düşen puhu kuşu, 2 bina arasındaki boşluğa sığındı. İtfaiye ekipleri tarafından alınan kuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Soğuktan bitkin düşen puhu kuşu, 2 bina arasına sığındı
Soğuktan bitkin düşen puhu kuşu, 2 bina arasına sığındı
GİRİŞ 31.12.2020 09:43 GÜNCELLEME 31.12.2020 09:43

Merkeze bağlı Bağlar Mahallesi'ndeki 2 apartmanın arasındaki boşlukta uçamayan puhu kuşunu görenler, itfaiyeye bilgi verdi. Bölgeye giden itfaiye ekibi, puhu kuşunu alıp, itfaiye müdürlüğüne götürdü. Ardından da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekibine teslim etti.

Iğdır Belediyesi İtfaiye Müdürü Seddat Karadağ, itfaiye ekipleri olarak yangınlara müdahale etmenin yanı sıra bütün canlılara yardımcı olduklarını belirterek, "Kentte olası trafik kazaları olsun, doğal afetlerde olsun vatandaşların canlarını kurtarmak görevimizdir. Bunun yanında yaban hayattaki canlıları kurtarmayı da kendimize görev saymışız. Böyle güzel bir kuşu kurtarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Mete Türkoğlu da dağlık alanda yaşayan puhu kuşunda herhangi bir yara olmadığını, soğuk hava sebebiyle bitkin düştüğünü bildirdi.

Bakıma alınan kuş, daha sonra doğal yaşamına bırakılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor