Savcı Öz: Bu karar bence kurulda alınmadı

Zekeriya Öz, kararla ilgili, "Bu karar bence kurulda alınmadı, bence başka bir yerde alındı ve kurulda uygulamaya konuldu" dedi.

Savcı Öz: Bu karar bence kurulda alınmadı
Savcı Öz: Bu karar bence kurulda alınmadı
GİRİŞ 31.12.2014 09:19 GÜNCELLEME 31.12.2014 14:17
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince görevden uzaklaştırılan cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz, kararla ilgili olarak konuştu. 

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz görevden alınmasının ardından Bolu Adliyesi’ndeki odasına gelen mesai arkadaşlarıyla vedalaştı. Zekeriya Öz’ün odasında bulunan eşyaları bir karton kutuya konularak aracına taşındı. Baktığı dava dosyalarını teslim eden Zekeriya Öz adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Karara itiraz edeceğini açıklayan Zekeriya Öz, şunları söyledi:

"Bana herhangi bir tebligat gelmedi, bir açıklama da gelmedi. Bugüne kadar savunmam dahi alınmadı. Bana bildirilmeyen ve gönderilmeyen kararın medyaya alelacele servis edilmesi, HSYK’nın hangi etik değerlere göre hareket ettiğini açıkça göstermektedir. Karar hukukilikten uzak, siyasi bir karardır. Bununla ilgili ayrıntılı açıklama yapacağım, itirazlarımı yapacağım. Malum bir savcı Konya’da bir kişiyi gözaltına aldırmadığı için Zonguldak’a sürülüyor. Bunu süren de aynı kuruldur. Bu tür kararlar veren kurul aslında yargı bağımsızlığına büyük bir darbe vurmuştur. Kararın şahsımla alakası yoktur. Bana karşı değildir, yargı bağımsızlığına karşı verilmiş bir karardır. Karara karşı itirazımı yapacağım."

Zekeriya Öz, "Davanın sonucunun ne olmasını bekliyorsunuz" sorusunu, "O zaman bakacağız. Suçlamaları dahi bilmiyoruz. Bizimle alakalı suçların tamamını belli, medya mensupları televizyonlarda söyleyip bu konuda sansasyon yapıyorlar. Bu karar bence kurulda alınmadı, bence başka bir yerde alındı ve kurulda uygulamaya konuldu" diye yanıtladı.

YORUMLAR 46
  • bAHADDİN 9 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN SAVCI SİZİN ALDIĞIN KARARLARIN BU ÜLKEDE ALINDIĞINI MI SANIYORSUN
    Cevapla
  • Fırat BARUT 9 yıl önce Şikayet Et
    "dinsizin hakkından imansız gelir" Türk Atasözü. çok başınız ağrıycak zek. bu devlet PKK ya bile paçayı kaptırmadı size mi kaptıracak!süt çocukları!bu arada; senelerce bıyıksız dolaşan Zek bu olaylardan sonra neden ülkücü bıyığı bırakıyorsun. Cevap: halk gözünde vatanseveriz algısı oluşturmak için!Sizi gidi algıcılar sizi!
    Cevapla
  • mehmetm 9 yıl önce Şikayet Et
    Adam kararlarını mahfillerde alınca bütün kararların da kendi kararları gibi olacağını zannediyor.Korkma sen Zekerriya, hiç kimse senin yaptığın adaletsizliğe karşı, adaletsiz davranmaz. Rahat ol, gevşe. Senin için hayırlı oldu. Veballerin artmadı, büyümedi. Bu senin için fayda değil mi ?
    Cevapla
  • Siz Daha iyi bilirsiniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Yani sizin aldığınız kararlar gibi alınmış öyle mi? E tabiki bunu en siz bilirsiniz değil mi Abisi
    Cevapla
  • turgut öztan 9 yıl önce Şikayet Et
    sen pensilvanyamı sandın sen kendinlemi karışdırdın ayna misali yani dubayiyemi gitmek istersin yani seni sevmişdim yanılmışım ALLAH C.C BENİ AF ETSİN SENİDE SENİN GİBİLERİNEDE DOĞRU DOSDOĞRU OLMAYI NASİP ETSİN AMİN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor
Fenomen Yağmur Taktaş'ın mezarı açıldı, yeniden otopsi yapılacak