Anayasa Mahkemesi'nden Cizre reddi

Anayasa Mahkemesi Şırnak'ın Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağına dair yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Anayasa Mahkemesi'nden Cizre reddi
Anayasa Mahkemesi'nden Cizre reddi
GİRİŞ 11.09.2015 16:51 GÜNCELLEME 11.09.2015 17:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi, Şırnak'ın Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı kararının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin tedbir talebinin reddine karar verdi. AYM'nin bu kararıyla, Cizre'de sokağa çıkma yasağı devam edecek.

Yüksek Mahkemenin internet sitesinde yapılan basın duyurusunda, Ömer Elçi ve Mehmet Girasun'un, Cizre'de uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin bireysel başvuruda bulunduğu belirtildi.

Buna göre, Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, başvuru kapsamındaki sokağa çıkma yasağı kararının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin tedbir talebinin reddine karar verdi. Bu kararla yasak devam edecek.

Şırnak Valiliği tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdare Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, Cizre ilçesinde 4 Eylül'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • TOPRAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Savaş, seferberlik, sıkıyönetim veya olağanüstü hallerde, milletlerarası hukuktan doğan yükümlülükler ihlâl edilmemek kaydıyla, durumun gerektirdiği ölçüde temel hak ve hürriyetlerin kullanılması kısmen veya tamamen durdurulabilir veya bunlar için Anayasada öngörülen güvencelere aykırı tedbirler alınabilir. (Madde: 15)
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    ilçenin içerisi evler yer altları bomba roket atar ak47 keleş silah tüfek kaynıyor hala. bunlar temzilenmeden sokağa çıkma yasağı kaldırılmamalı. gerçekten çok kötü bişey sokağa çıkma yasağı ama gerçekçi olamada fayda var. herzman polis asker teyakkuzda olmalı bu işlerden sonrada temizlikten sonrada kaçakçılığa izin vermemeli.
    Cevapla
  • dericd 8 yıl önce Şikayet Et
    zorluyorlar akıl hocaları pensilvanya
    Cevapla
  • İşte budur. 8 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Milli mefaatlere hizmet eden bir karar aldığınız için çok teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • Okur 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne iş ya. Anayasaya mahkemesi hangi hüviyetle sokağa çıkma yasağı için müracaat makamı olabilir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi