İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 5 tutuklama

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri ve sivil yapılanmasına yönelik İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 şüpheliden 5'i tutuklandı. Firari 2 şüpheliyse aranıyor.

İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 5 tutuklama
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 5 tutuklama
GİRİŞ 10.04.2023 01:13 GÜNCELLEME 10.04.2023 01:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, veri karşılaştırması neticesinde örgütle irtibatlı olduklarına dair delil bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 23 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 5'i ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 18'i adliyeye sevk edildi.

Hakimliğe çıkarılan şüphelilerden 5'i tutuklandı, 13'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari 2 şüpheli ise aranıyor.

OPERASYONUN DETAYLARI

FETÖ'nün askeri ve sivil yapılanmasında yer aldığı belirlenen 25 şüphelinin yakalanmasına yönelik 5 Nisan'da İzmir merkezli 10 ilde operasyon düzenlenmiş ve 23 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerden 4'ünün muvazzaf, 5'inin eski asker, 16'sının darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi oldukları belirtilmişti. Askerlerden 2'sinin üsteğmen, 7'sinin astsubay rütbesinde olduğu öğrenilmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • TRAFİK POLİSİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimiz sen bu millete tüm terör gruplarını yok etmede yar ve yardımcı ol. Amin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiiiççç ACIMAYIN, KAZIYIN..
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    bütün mimli fetöcüler göz nezaretinde olmalı seçime fesat ve hile karıştırma peşindeler hastane okul sağlık ocakları gibi halkın sıklıkla geldikleri yerlerde konuçlanıp yalan aslı astarı olmayan bilgi vererek milleti zor durumda bırakıyorlar vatandaş olarak üzerimize düşeni yapıp bu sahtekarları def etmeliyiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü