KKTC'yi fiilen tanıyan ikinci ülke

Uluslararsı ilişkilerde sadece Türkiye tarafından tanınan KKTC'yi resmen olmasa da fiilen ikinci bir ülke daha tanıdı. Anlaşma KKTC için oldukça önemli..

KKTC'yi fiilen tanıyan ikinci ülke
KKTC'yi fiilen tanıyan ikinci ülke
GİRİŞ 31.10.2011 17:51 GÜNCELLEME 31.10.2011 17:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Libya'yı yöneten Ulusal Geçiş Konseyi'nin Sağlık Bakanı Abdal Rahman Kıssa, Lefkoşa'ya gidip Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi'yle protokol imzaladı. Protokolle Libya, KKTC'yi resmen olmasa da fiilen tanımış oluyor.

Libyalı hasta ve yaralıların bir bölümü, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görecek. Protokol, ayrıca sadece Türkiye tarafından tanınan KKTC"nin resmen olmasa da fiilen Libya tarafından tanınması anlamına geliyor.

Libya'da yönetimi elinde tutan Ulusal Geçiş Konseyi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde önemli bir anlaşmaya imza attı. Anlaşmaya Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel ile Libya adına Geçiş Konseyi'nin Sağlık Bakanı Abdal Rahman Kıssaimza attı. İmza töreninde KKTC Başbakan İrsen Küçük de hazır bulundu.

'KKTC'LE DAHA ÇOK İŞBİRLİĞİ İSTİYORUZ'
KKTC gezisini resmi bir ziyaretten çok dostluk gezisi olarak nitelendiren Kıssa, KKTC'de gördüğü güzellikleri Libya'da anlatacağını ve daha birçok alanda işbirliğine çalışacaklarını söyledi.

LİBYALI HASTALAR BİR HAFTA İÇİNDE GELECEK
Başbakan Küçük de Libya'la her alanda işbirliğine hazır olduklarını belitti. Anlaşmaya göre Libya'dan yaralı ve hasta kabulü bir hafta içinde başlayacak ve bunun için charter uçak seferleri düzenlenecek. Acil durumlarda Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin özel uçağı da Libya'ya gönderilecek.

YORUMLAR 7
  • Ejder 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabağ sorunundan dolayı Azerbeyca ın Kıbrısı tanımadığını söyleyenler.. KKTC 1983 yılında kuruldu... Dağlık Karabağ sorunu 1988 de başladı.... 5 yıl Azerbeycan ın elini kim tuttu 5 yıl niye tanımadı?
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan kaçyılında özgür oldu
    Cevapla
  • İsmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kıbrısı tanıyan ülke Türkiye harici YOK.
    Cevapla
  • vedat kaya 12 yıl önce Şikayet Et
    İnanabiliyor musunuz?. Türkiye nahçıvanı tanıdığı halde azerbaycan halen KKTC'yi tanımamış.
    Cevapla
  • Uyarı 4 yıl önce Şikayet Et
    Karabağdan dolayı tanıyamıyor. Bilgisizce yqnlış yorumlanabilecek yorumlar yapmamanı öneririm.
    Cevapla
  • tarik 12 yıl önce Şikayet Et
    yine mirza. yine aleyhte yorum. derdin ne anlamiyorum. sana cok guzel seyler soylemek istiyorum ancak yayinlanmayacak. anliyorsun beni ama
    Cevapla
  • dursunerbasan 12 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun.. Hayırlı olsun.Daha iyi birlikteliklere inşAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!