Bakan Nevruz ateşinin üstünden atladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, baharın müjdecisi kabul edilen Nevruz Bayramı kutlamasındaki ateşi yaktı, üzerinden atladı.

GİRİŞ 21.03.2013 11:29 GÜNCELLEME 21.03.2013 11:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü' ortak programına katılan Bakan Eroğlu, program öncesi Nevruz ateşini yaktı. Ateşin üzerinden ilk olarak kendisi atlayan Bakan Eroğlu, daha sonra alkışla tempo tutarak atlayanları izledi. Programa katılan tiyatro ve sinema sanatçısı Hasan Kaçan da Bakan Eroğlu'na eşlik etti, Nevruz ateşi üzerinden atladı. Ateş daha sonra herhangi bir kazaya sebep verilmemesi için orman çalışanları tarafından söndürüldü.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • Yorumcuyumben 11 yıl önce Şikayet Et
    acıyorum. acıyorum halinize hanefi mezhebinden alimler nevruzu kutlamanın adamı kafir edeceğine dair birçok beyanları vardır siz devam edin kutlmalara Allah uzak etsin...
    Cevapla
  • dudu durdu 11 yıl önce Şikayet Et
    nevruz cemre ile de ilintili. 20 şubatta cemre havaya düşer 7 gün sonra suya düşer 7 günde suları ısıtır 7 gün sonra toprağa düşer 7 günde toprağı ısıtır gelir 21 mart. Türklerin (Göktürklerin) Ergenekondan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Doğu Türkistandan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve toplulukları tarafından, M.Ö. 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart a kutlanır.
    Cevapla
  • teoman oraloglu 11 yıl önce Şikayet Et
    Ateşe tapanların bayramı. kaçtır söylüyorum. nevruz, ateşe tapanların bayramıdır. bütün alimler bildirmiştir. kişi hem müslüman olduğunu söyler,, hemde o ateşin üzerinden atlar ve kutlamalara katılırsa,, vayyy o kişinin ahiretteki haline. açın okuyun ve dininizi güzel öğreniniz. bu bir nasihattir.
    Cevapla
  • MUSTAFA YILDIRIM 11 yıl önce Şikayet Et
    ATLAYIN ATLAYIN. sırat köprüsünün altında yanan ateşten nasıl atlayacaksınız acaba.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran Cumhurbaşkanı'nın düşen helikopteri bulundu
Hamaney'den Reisi açıklaması: Aksama olmayacak