CHP'de çözüm süreci istifası

CHP Malatya İl Teşkilatı üyesi, 2011 seçimlerinde ikinci sıra milletvekili adayı Ali Dağdelen, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

CHP'de çözüm süreci istifası
CHP'de çözüm süreci istifası
GİRİŞ 09.04.2013 16:51 GÜNCELLEME 09.04.2013 16:55

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya İl Teşkilatı üyesi, 2011 seçimlerinde ikinci sıra milletvekili adayı Ali Dağdelen, partisinin çözüm süreci ve yeni anayasa çalışmalarındaki tutarsız tavırları nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Dağdelen, yaptığı açıklamada, CHP'nin çözüm süreci ile yeni anayasa çalışmalarında tutarsız politikalar izlediği için istifa ettiğini belirtti. Türkiye için önem taşıyan konularda kısır bir tavır alındığına işaret eden Dağdelen, şöyle devam etti: "CHP'nin hazırlayarak önerdiği anayasa taslağı, evrensel değerlerden uzak, eşitlik, özgürlük ve demokratik yaklaşımdan uzaktır. İnsan hakları ve özgürlükleri reddeden, gerici ve umut vermeyen bir yönelim olarak değerlendiriyorum. Bu yanlışa ortak olmamak için CHP üyeliğimden istifa ediyorum."

Dağdelen, 2011'de Malatya Belediye Meclis üyeliği görevinden istifa ederek CHP Malatya 2. sıra milletvekili adayı olarak aday listesinde yer almıştı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamleleri sonrası İsrail'den Irak komplosu! Ankara darbeyi vurdu gözleri döndü
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik