Dev ihale Çin'in!

Uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi projesi ihalesi sonuçlandı. İhale kapsamında füze ve sistemlerinin, Çinli CPMIEC kuruluşu ile Türkiye'de ortak üretilmesi amacıyla sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildi.

Dev ihale Çin'in!
Dev ihale Çin'in!
GİRİŞ 26.09.2013 17:57 GÜNCELLEME 26.09.2013 19:49
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı sona erdi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığındaki toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve diğer yetkililer katıldı.

TUSAŞ İLE HÜRKUŞ SERİ ÜRETİMİ İÇİN GÖRÜŞME

Hava Kuvvetleri Komutanlığının 15 adet yeni nesil temel eğitim uçağı ihtiyacının karşılanması amacıyla TUSAŞ ile HÜRKUŞ uçaklarının seri üretimi için sözleşme görüşmelerine başlanacak.

3 OCAK'TA ALINAN KARARLAR İPTAL EDİLDİ

MİLGEM Projesi kapsamında 3 Ocak 2013 tarihli Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında alınan karar iptal edildi. Bu çerçevede 3'üncü ve 4'üncü gemiler İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilecek. İhale, kalan 4 gemi için tekrar edilecek.

YORUMLAR 14
  • Ömer Köse 10 yıl önce Şikayet Et
    ÇİN'DEKİ TÜRK PİRAMİTLERİ. Çin'de bulunan ve tarihi baştan yazdıracak olan Türk piramitlerini araştırmaya izin vermeyen, piramitlerin olduğu bölgeleri yasak bölge ilan eden, arkeologların girmesine izin vermeyen çinlilerle anlaşmamız çok yanlış oldu.Piramitleri araştırma şartını yerine getirirseniz anlaşırız diye bi madde koyulsaydı keşke.
    Cevapla
  • erdemce 10 yıl önce Şikayet Et
    utanç verici. gene silahlarımızı yabancılar yapacak. türkiyedeki meslek odalarının dayandığı yasalar kaldırılmalı ve bunlar isterlerse dernek olabilmelidir. mühedislik çalışmalarının geri olmasının sebebinin siyasetle uğraşan odalar olduğuna kalbımı basarım.
    Cevapla
  • şaban hüsrevoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Biz yapabilirmiyiz?. Bence yapamayız,neden çünkü ben mühendisim ve bu işi yapması gereken aselsandada çalışan bir çok mühendis arkadaşım var ve hepsinin işi gücü gezi olmuş ak parti olmuş,bilimle ilimle alakaları yok malesef.
    Cevapla
  • Ahmet AHISKALI 10 yıl önce Şikayet Et
    DEĞERLENDİRME MÜTAALA. Allah aşkına Doğu Türkistan'da Kızıl Çin esareti altındaki yaklaşık 50 milyon soydaşımızı unutmayalım,Zira Kaşgarlı Mahmut'un,Yusuf Has Hacip'in,Ahmet Yüneki'nin memleketidir oralar... URUMÇİ'Yİ,KAŞGAR'I,TURFAN'I,BALASAGUN'U,ALTAY'I,İLİ'Yİ,TOBARGAY'I,TARIM'I,HOTEN'İ,GULCA'YI ve daha nice güzel ilimizi unutmayalım.Ülkemizi bir çok hain bölmek için fırsat kollarken,oradaki soydaşlarımızın yüreği bizim için çarpıyor ve bu milletin ayağa kalkacağı o günü bekliyor...
    Cevapla
  • alptekin turuc 10 yıl önce Şikayet Et
    Bilgilendirme... Açtığımız Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi İhalesini Kazanan Sistem Hakkında Bilgiler.. Çin'in dikine fırlatma kabiliyetli uzun menzilli hava savunma füzesi FD-2000 füze sistemi ikili ve altılı bataryalar halinde konuşlandırılıyor. Füze, 20 bin metre irtifa ve 100 kilometre menzile sahip.Ve Türkiye'de üretilecek olması ve teknolojiyi bizimle paylaşacak olmaları en güzel tarafı.İnşallah daha iyilerini biz yerli olarak yapacağiz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin