Kabinedeki yeni bakanları tanıyalım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Gül'e sunduğu liste sonrası onayın ardından yeni kabineyi açıkladı. İşte yeni bakanlar ve özgeçmişleri...

Kabinedeki yeni bakanları tanıyalım
Kabinedeki yeni bakanları tanıyalım
GİRİŞ 25.12.2013 23:50 GÜNCELLEME 26.12.2013 02:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda değişen 10 ismi açıkladı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Adalet Bakanı oldu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI EMRULLAH İŞLER

Başbakan Yardımcılığına getirilen AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, 7 Ocak 1960'ta Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Kuşçuören köyünde doğdu.

Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünde lisans eğitimini alan İşler, yüksek lisansını ve doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalında tamamladı.

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümünde tefsir alanında yardımcı doçent olarak çalışan İşler, daha sonra Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalında yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlarıyla görev yaptı.

Kazakistan ve Suudi Arabistan'da misafir öğretim üyeliği görevlerinde bulunan Emrullah İşler, Başbakan Başmüşaviri olarak çalıştı. Gazi Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı yapan İşler'in çok sayıda bilimsel kitap, makale ve bildirileri bulunuyor. Çok iyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilen İşler, evli ve 3 çocuk babası.

AB BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

Avrupa Birliği Bakanlığı'na getirilen AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitiren Çavuşoğlu, ABD Long Island Üniversitesinde ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çavuşoğlu, 1993'te AÜ'de Avrupa Birliği Uzmanlığı eğitimini tamamladı.

AK Parti kurucu Üyesi olan Çavuşoğlu, 22 ve 23. dönemlerde Antalya Milletvekili seçildi.

23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulunan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi.

İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babası.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA

İçişleri Bakanlığı'na getirilen Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1987 yılında mezun oldu. Ala, iki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere'de hizmet içi eğitim yaptıktan sonra, ikişer yıl Dernekpazarı ve Kabataş ilçelerinde kaymakamlık, Tunceli'de vali yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Ala, İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı, Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik yaptı. Batman Valiliğinden, 14 Eylül 2004'te Diyarbakır Valiliğine atanan Ala, 10 Eylül 2007'den sonra Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi. Ala, evli ve iki çocuk babası.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI AYŞENUR İSLAM

Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 1958'de İstanbul'da doğdu. Öğretim üyeliği görevinde bulunan İslam, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisinin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi.

Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi, doktorasını ise Gazi Üniversitesinde yapan İslam, Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinde öğretim üyeliği görevinde bulundu.

Çeşitli kitap ve makaleleri yayınlanan Bakan İslam, Yunus Emre Enstitüsü yönetim kurulu üyeliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerinde de bulundu.

İslam, iyi derecede İngilizce biliyor, evli ve 1 çocuk annesi.

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ

Ekonomi Bakanlığı'na getirilen AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli'de 1961 yılında doğdu. Zeybekci, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nde yüksek lisans, London Collage'de ekonomi eğitimi alan Zeybekci, İstanbul ve Denizli'de yöneticilik görevlerinde bulundu.

2004-2011 yıllarında AK Parti Denizli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Zeybekci, Denizli Sanayi Odası Meslek Komitesi Başkanlığı da yaptı.

Evli olan Zeybekci, çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirildi.

Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.

İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yapan Işık, gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001'de AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu. 22 Haziran 2003'ten itibaren 4 yıl AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevini sürdüren Işık, 23. ve 24. dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili seçildi.

2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüten Işık, 31 Ocak 2013'te TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi.

ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfının üyesi olan Işık, iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça biliyor.

Işık, evli ve 4 çocuk babası.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI İDRİS GÜLLÜCE

AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirildi.

Güllüce, 11 Şubat 1950'de Erzurum Hasankale'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitiren Güllüce, yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesinde Yönetim Organizasyon alanında tamamladı.

Libya'da mühendis ve yönetici olarak çalışan Güllüce, özel sektörde bir sanayi kuruluşunun hissedarı oldu ve genel müdürlük görevinde bulundu. Kartal Belediye Meclis üyesi, 3 dönem Tuzla Belediye Başkanı, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili olarak görev yapan Güllüce'nin "Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri" adlı kitabı yayınlandı.

23. dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Güllüce, 24. dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı oldu.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Güllüce, evli ve 5 çocuk babası.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI LÜTFİ ELVAN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirilen AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, 12 Mart 1962'de Karaman Ermenek'te doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesinden mezun olan Elvan, İngiltere Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Deleware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı.

Etibankta yüksek mühendis olarak göreve başlayan Elvan, DPT'de planlama uzman yardımcısı, planlama uzmanı, kalkınmada öncelikli yöreler daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Elvan, ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu başkan yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi yönetim kurulu başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi üyesi olarak görev yaptı.

23. ve 24. Dönem'de AK Parti Karaman milletvekili olarak Parlamentoya giren Elvan. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyesi oldu. Elvan, 24. Dönem'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına seçildi. İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babası.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ

Akif Çağatay Kılıç (d. 15 Haziran 1976, Almanya) Türk siyaset bilimci ve TBMM 24. dönem Samsun milletvekili. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun 5. sıra adayı olarak milletvekili seçildi. Çağatay Kılıç, 60'lı ve 70'li yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'ın torunudur.

2011 milletvekili genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için 10 Mart 2011'de özel kalem müdür yardımcılığı görevinden istifa etti. 11 Nisan 2011'de Samsun'dan 5. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. Ak Parti'nin Samsun'da %61.86 oy oranı aldığı 12 Haziran'daki seçimler sonucunda milletvekili oldu. Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Arjantin Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili, Türkiye-Brezilya ve Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grupları saymanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteri ve Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un tanınmış ailelerinden Kefeliler'in kızı olan Eda Kılıç ile evlidir. Akif Çağatay Kılıç Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • deha kışla 10 yıl önce Şikayet Et
    GÜZEL KADRO . timsal sahibi olanlar her hareketine dikkat etmeli.unutmayalimki münafıklar çoook....
    Cevapla
  • Tekin Ömer 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Olsun. Siyaset Meslek olduğundan beri milletin hali harap oldu,bari fazla maaş alsınlarda bizi düzgün yönetsinler. Bizlerden %75 ila %100 arasında değişen özel tüketim vergisi alınan ülkede birde diktatörlük ile yönetiliyoruz,Allah sonumuzu hayır etmedi.
    Cevapla
  • yakup kayra topal 10 yıl önce Şikayet Et
    YENİ KABİNE ÜYELERİ. allah'tan vatana ve millete hayırlara vesile olmasını temenni ederim
    Cevapla
  • fethullah ÇELİK 10 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü Türkiye İçin. BU kudsi ve badireli yürüyüşte Yolumuz açık olsun. Her şey yarının çocukları için.
    Cevapla
  • Mehmet Çik 10 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip gibi adam 1000 yıl da gelmez.. Bittik denilen zamanda geldi. şimdi dünya devi oluyoruz. Ama virajdayız. 2023 projeleri çok önemli, Kıymetini bilin millet, Bundan sonra iyi yönetimler gelse de bu kadar güçlü ve her yere hakim bir adam gelmez. Ne kadar istifa edersek o kadar şanslıyız. Tayyip (imkansız) 30 sene kalsa Amerika önümüzde diz çöker.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar