Bakan Taner Yıldız, Yılmaz Özdil'e ateş püskürdü

Yılmaz Özdil, Soma'daki faciayı yorumlarken kullandığı "O işçiler için bu kaza normaldir hatta müstehaktır, Türkiye layığını buldu" sözlerine Bakan Taner Yıldız'dan çok sert tepki geldi.

GİRİŞ 17.05.2014 12:52 GÜNCELLEME 17.05.2014 13:58
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Gazeteci-yazar Yılmaz Özdil'in katıldığı bir televizyon programında Soma'daki maden faciasıyla ilgili değerlendirmesine atıfta bulunan Bakan Yıldız, "Ama şu kısmına dayanamayacağım arkadaşlar. Bir adam kalkıyor diyor ki, 'bunlar müstahaktı'. Burada hayatını kaybeden işçilerimize yalnızca AK Parti mitingine gitmiş olmaktan dolayı, yalnızca başbakanımıza 'parti lideri' demiş olmaktan dolayı 'evet bunlar müstahaktır' diyor.. Buna tahammül etmemiz söz konusu olmaz. 77 milyonumuzun yaralı olduğunu söylemiştim, o rakamdan 1 tanesini çıkarın arkadaşlar. Demek ki bu kişi bu adam yaralı değilmiş. Bizim burada yoğunlaştığımız bir iş vardı, Bugün 2 işçimizin de yerini tespit ettikten sora, bunu söylemek zorundayım. Şimdi çalışma arkadaşlarına sesleniyorum, benim ona söyleyecek hiçbir cümlem yok. Böyle bir insanla nasıl yan yana çalışılabilir ve bunu söyleyebilecek bir adamla nasıl herhangi bir fikir değerlendirilebilir. Biz basının özgür olmasını isteyen bir yapıdayız ama bu özgür olmak isteyen basına da bir istismar aracı olarak konulmuştur."

"Müstahaktır" demenin böyle bir ölümü eğer varsa kendi zihninde, kendi kalbinde makul hale getirmek olduğunu savunan Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu acının içinde böyle bir cümle 77 milyon eksi 1 tarafından kabullenemez. Biz bütün acımızla beraber büyük bir ciddiyet içinde, yeni bir kaza olmasın, yeni bir sıkıntı olmasın düşüncesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama böyle bir insafsızlığa, insansızlığa böyle bir kutsalsızlığa tahammül edemeyiz. 'Müstahaktır' kelimesinin bedeli ödenmek durumundadır. Ben bunu kendi adıma değil, hükümetimizin adına da değil, işçi kardeşlerimin adına söylüyorum."

YORUMLAR 20
  • H.Fahrettin ALBAYRAK 9 yıl önce Şikayet Et
    PErvasızlıkta sınır tanımayan.... Bu köşe yazarı neden böyle dört köşe? Birileri köpek ölse yasını tutarken, ağaç devrilse üzülürken, ülkemizdin vatandaşı olmasına da gerek yok birinin ayağına diken batsa acısını duyarken!..
    Cevapla
  • Aslan Yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Gö(e)zü(i) Dönmüş. Bunların gözü dönmüş. Bakan Taner Yıldız doğru söylemiş. Bunlar 77 milyon -1'ler . Osmanlının tebaasından arta kalan ve Müslümanları bitirdik zanneden artıklar. Tekrar Müslümanlar iktidara gelince deliye dönüp böyle saçmalıyorlar. Yüzlerine baktığınızda sadece kin ve nefret görürsünüz. Bunlara bir şey yapmaya gerek yok. Zaten kendi belalarını kendileri bulurlar.
    Cevapla
  • MUSTAFA USTA 9 yıl önce Şikayet Et
    cehennem lüzumsuz değil. cennet ucuz değil cehennem lüzumsuz değil
    Cevapla
  • Ali demirlek 9 yıl önce Şikayet Et
    ......... Özdil efendi ailene çocuklarına bir şey demiyorum. Dilerim ki, Cenabı ALLAH sana öyle ölüm versinki hemen ölme. Sürünerek feryad ederek geberki senin zihniyetindeki insan müsveddelerine ibret olsun........
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    dertleri ne şehit olanlar değil ERDOĞAN'IN C Başkanlığı yoluna taş koymak !. Ama EVELALLAH onu CUMHUR BAŞANI seçeceğiz ! ve bunların çoğu kahrından İntihar bile edecek !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif