Erdoğan: Cemaatle en büyük sorunumuz...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayın programında cemaat meselesi ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 22.07.2014 08:00 GÜNCELLEME 22.07.2014 12:13
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Erdoğan canlı yayında Mehmet Barlas'ın sorduğu cemaat ile ilgili soruya çok net cevap verdi.

CEMAATLE SORUN DERSANELERLE BAŞLADI

Dersaneler kapatılmasaydı  kuzu gibi sizin peşinizde miydiler?

* Aynen öyle. Cemaatle yollarımızın ayrılmasındaki en büyük sorun dershane meselesiydi. Olanların en büyük kaynağı idi. Öyle anlattıkları gibi 750 TL - 1000 TL gibi bir şey yok. Çok iyi para alırlar. 25 bin - 30 bin TL alan kursları vardır. Bunların dershaneleri gelecek yıl kapanacak. Bunların okullarından da çocuklarınızı alın. Oraya vereceğiniz parayı saklayıp çocuğunuzu yurtdışında okutabilirsiniz.

Altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Bu çalışmalardan sonra yurtdışına çocukları gönderme çok istisnai olacak. Bunlar lisans üstü olabilir. Yurt dışına dahi gitmeye gerek kalmadan Türkiye'de bu alanda büyük bir patlama yaşanacak. 

''CEMAAT VE MUHALEFETİN BİRLEŞMESİ BİZİ ÜRKÜTMÜYOR''

Başbakan Erdoğan, ''cemaat ve muhalefet partilerinin tek tarafta olması sizi ürkütmüyor mu?'' sorusuna ise şu şekilde cevap verdi;

* Bu bizi ürkütmüyor aksine kırbaçlıyor.  Sivas'ın ilerisine gidemiyorlar. Diyarbakır'da ancak salon toplantısı yapabildi. Ben onların da Türkiye'nin her yerinde var olmalarını istiyorum. Cumhurbaşkanı adayı olarak muhalefetin adayı oralarda miting gibi hiçbir şeye girmiyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • kemal aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    öğretmn. Dersaneler rant kapısıysa bilal erdoğan neden dersane kurmuyor,dersane eğitim sistemindeki boşluktan meydana gelir öylede kolay iş değil başbakanın dediği gibi 20 30bin tl de yok fiyatları ve bir çok öğrenciyi ücretsi oktuyor özellikle doğu ve güneydoğuda hakkaride sadece cemaatin okul var ve pkk kapatın tehdit etmesine rağmen eğitim veriyorlar devlet memuru kadın doğum uzmanı 30 ila 40 bin lira para alır hakkaride 500gün mecburi hizmeti doldurunca istanbulda özel hastane açar hangisi rant kapısı
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    dershane. dershanelere bende karşıyım niçin bu kişiler dershanelerını savunuyorsa demekki okullarında eğitim vermiyor,hem dershane hem okul bu savunulamaz dershanende iyi eğitim veriyorsan okulunda niye vermiyorsun ,okulunda iyi eğitim verıyorsan dershaneye ne gerek var ,rant kapısından başka bir şey değil dir dershaneler
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Cemaat bitmiştir... ...Zaten şu an hepsi uzun süren bir şokun içindeler? ..ne yaptıklarını ne yediklerini ne içtiklerini bilmiyorlar?.peşinden gittikleri F.Gülen onları çok büyük hayal kırıklığına uğrattı?...Devletin başına T.Erdoğan gider başkası gelir yine başedemezler Çünkü Devlet.Halkdır,Halk ile kimse uğraşamaz,....Cemaat bundan sonra kesin toparlanamaz ve dağılır.
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    ben sana paralel.. bazı dershaleri de kazandırmamak için açar bunlar. benim kızım istanbulda bunların kurslarına 2 sene gitti, kazanamadı. 3. yıl başka dersaneye verdik. istanbul tıp kazandı.demek kazandırmama tekniği de varmış. yav be.. ne paralellik..ümit yaşarın dediği gibi, BEN SANA PARALEL,SEN BANA PARALEL.. PARALEL PARALEL PARALELLİ,TRALEL TRALEL TRALELLİ..hayırlısı dedi weahsibatılıco.hadi bakalım..
    Cevapla
  • Mürsel GELDİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Yılmaz Kardeşime. Dershane sektörüne yabancı olduğun belli. Dershanede sihirli değnek yok. gelen herkesi uçuramaz. Sokak serserisi olabilecek birini senin beğenmediğin iki yıllığa gönderip ona bir sıfat kazandırmak da başarıdır. Basit bir örnek: İlçenin birinde 8-9 sene öncesi dershane yokken 5-6 öğrenci kazanmıştı, gurur tablomuz diye afiş yapmışlardı. Şimdi aynı ilçede ÇPL'den bile 40'tan fazla öğrenci yerleşmişken Anadolu lisesiyle beraber 88 öğrenci yerleşti. İlçeden tıp, diş hekimliği, hukuk, mühendislikler, öğretmenlikler... polislik, memur ataması gibi birçok başarıya imza atıldı. Bu ekip tabiri caizse it gibi çalışırken siz oturduğunuz masanın başından bir cümleyle tüm emeği yerin dibine geçirdiniz. Her sektörde para döner. Siz bedava mı çalışıyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu