Yeni Avrupa Birliği Bakanı belli oldu

Yeni kabinede Mevlüt Çavuşoğlu'ndan boşalan Avrupa Birliği Bakanlığı koltuğuna İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır getirildi.

Yeni Avrupa Birliği Bakanı belli oldu
Yeni Avrupa Birliği Bakanı belli oldu
GİRİŞ 29.08.2014 12:33 GÜNCELLEME 29.08.2014 13:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı yeni kabineyi açıkladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır 62. hükümette Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci görevini üstlenecek.

BOZKIR ESKİDEN MÜSTEŞAR OLDUĞU BAKANLIĞIN BAŞINA GEÇTİ

Başbakan Davutoğlu'nun AB Bakanlığı'na getirdiği isim, AK Parti'nin İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, halen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığını yürütüyordu.

Bozkır, AB Bakanlığı için çok tanıdık bir isim; Çünkü siyasete girip, 2011 yılındaki seçimlerde AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilmeden önce, AB Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütüyordu.

Diplomatik kariyerden gelen emekli Büyükelçi Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanlığı'ndaki görev süresi boyunca da AB işleriyle yakından ilgilenmiş bir isim. Bozkır, bir dönem Türkiye'nin AB nezdindeki Büyükelçilik görevini de yürüttü.

1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Bozkır, 1972 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi, 2011 seçimlerinden hemen önce ise emekli olarak bakanlıktan ayrıldı.

DEMİREL'İN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ

Bozkır, diplomatik kariyeri sırasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel kalem müdürlüğü görevinde de yer aldı. Cumhurbaşkanlığı dış politika danışmanı olarak da çalıştı.

Volkan Bozkır Avrupa birliği bakanıVOLKAN BOZKUR KİMDİR?

Volkan Bozkır, 1950'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Fethi, annesinin adı Sevgi'dir.

Büyükelçi, Diplomat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Dışişleri Bakanlığında sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkâtibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde TC Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu. Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü. Romanya Ulusal Liyakat Madalyası sahibidir.

24. Dönemde TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığına ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığına seçildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Bozkır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyem için HAYIRLI UĞURLU OLSUN !. Güvenim tamdır ! Türkiye iyice kurumuş kabuğunu kırıp atmalı artık,bu zırh dar geliyor bize, Başta İmam HATİPli ERDOĞAN gibi C Başkanı olduktan sonra, 12 senede başardıkları garantinin teminatıdır !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek