Davutoğlu'ndan oyunu bozmak için herkese çağrı

Başbakan Davutoğlu, ülkede oynanan oyunları bozmak için herkesin komşusuna, arkadaşına, dostuna selam vermesini ve kucaklaşmasını istedi.

Davutoğlu'ndan oyunu bozmak için herkese çağrı
Davutoğlu'ndan oyunu bozmak için herkese çağrı
GİRİŞ 11.10.2014 00:02 GÜNCELLEME 11.10.2014 00:08

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkede oynanan oyunları bozmak için herkesin gördüğü komşusuna, arkadaşına, dostuna tanımıyorsa bile selam vermesini ve kucaklaşmasını istedi. 

Davutoğlu, "Oyunu bozacak olan budur. Nerelisin diye sormasın. Etnik kimliğin, mezhebi kimliğin ne diye sormasın. Alevi, Sünni, Kürt, Türk bu ülke bizim ve Allah'ın selamı üzerine olsun desin ve kucaklasın. Bağrına bassın oyunu bozacak olan budur. Buradan kampanya gibi yapıyorum 'selam haftası' ilan edelim. Selam hem barış demektir hem de karşılıklı selamlaşmaktır. Bütün Türkiye'de bir hafta 'selam haftası' ilan edilsin, bu fitnebazlara karşı en etkili olacak şey budur." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Malatya'da sivil toplum turukuşları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, ülkede 4 gündür başka bir oyun oynanmaya çalışıldığını kaydetti. Davutoğlu, "Türkiye'nin sınırları dışında ve Türkiye'nin iradesi ya da müdahalesi şeyinin ötesinde kendi milli güvenliğimize gerektirirse şeyimiz yapmamız gereken ne varsa yaparız. Hiç de çekinmeyiz. Kimseye de sormayız" ifadelerini kullandı.

Bugün de IŞİD'in yaptıkları karşısında Türkiye'yi eleştirenlerin iyi niyetli ve objektif olmadığını anlatan Davutoğlu, "Niyet farklı. Niyet dışarıda ve içeride bir takım güçlerin ki biz onları biliyoruz. Suriye ve Irak'taki istikrarsızlığı ve kaosu Türkiye'ye yama çabasıdır. Biz buna izin vermeyiz. Bu millet buna izin vermez. Şimdi açık ve net sorular vaktidir. Herkese sorumluluk düşüyor. Niye bütün bu süreçte hiç kimsenin sesi çıkmadı da şimdi içeri de ve dışarıda hepsi birden tezkereye 'hayır' veren partiler de dışarıda bazı medya organları da Türkiye müdahale etsin, Türkiye tepki göstersin biz bunu yine değerlendiririz. Onlar bizim kardeşlerimiz. Bize gelene etnik kimlik, mezhebi kimlik sormayız. Hepsi bizim kardeşimiz" diye konuştu.

Ülkede oynanan oyunları bozmak için herkesin gördüğü komşusuna, arkadaşına selam vermesini ve kucaklaşmasını isteyen Davutoğlu, şunları söyledi; "Oyunu bozacak olan budur. Nerelisin diye sormasın. Etnik kimliğin, mezhebi kimliğin ne diye sormasın. Alevi, Sünni, Kürt, Türk... bu ülke bizim ve Allah'ın selamı üzerine olsun desin ve kucaklasın. Bağrına bassın oyunu bozacak olan budur. Buradan kampanya gibi yapıyorum 'selam haftası' ilan edelim. Selam hem barış demektir hem de karşılıklı selamlaşmaktır. Bütün Türkiye'de bir hafta 'selam haftası' ilan edilsin, bu fitnebazlara karşı en etkili olacak şey budur. Büyükşehirlerde İstanbul'da bir Edirneli ile bir Diyarbakırlı aynı apartmanda mutlaka oturuyordur. Kapısını açtığında komşusunun karşı çalsın veya karşılaştıklarında 'selamı aleyküm' desinler. İslam budur. İslam selam dinidir. IŞİD İslam'ı temsil edemez. Biz gürdüğümüzde selam verirken aslında şunuda söyleriz; benden sana zarar gelmez. Senin malın canın benim için azizdir. Benim malım canım da senin emniyetin altındadır." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!