Bozdağ "özerklik" ifadesini yok hükmünde saydı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, özerklikle ilgili "Bu ifadeler sadece söyleyenlerin belki kendileri açısından bir anlam ifade edebilir." dedi.

Bozdağ  "özerklik" ifadesini yok hükmünde saydı
Bozdağ "özerklik" ifadesini yok hükmünde saydı
GİRİŞ 19.11.2014 22:34 GÜNCELLEME 19.11.2014 22:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Bakan Bozdağ, Türkiye Cumhuriyeti devleti bakımından bunların yok hükmünde olan şeyler olduğunu söyledi. Bozdağ, "Bunlara hiç kimsenin itibar etmediğini hepimiz biliyoruz. Suç olan konular varsa bunlarla ilgili zaten cumhuriyet savcılıkları resen soruşturma açmakla yetkili ve görevlidir. Şu anda bu konuyla ilgili bir soruşturma var mı yok mu, işin doğrusu, hemen soru sorulur sorulmaz bir cevap alma imkânım olmadı ama öğrenip onu da sizinle paylaşmak isterim." diye konuştu.

Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasının şehitlerimizin ruhunu muazzep etmeyeceğini dile getiren Bozdağ, şunları söyledi: "Zira yapılan eleştirilerde 'Çözüm süreci şehitlerimizin ruhunu muazzep etmez mi?' şeklinde eleştiriler var. Ben onlara cevap verdim ve şunu ifade ettim: Bizim inancımıza göre şehitler diridir, onlara 'ölü' denmez. Mana âleminde Rabb'im kendi ilmi dâhilinde onlara ikramda bulundu, biz öyle inanırız. Şehitlerimizin hepsi 'terör bitsin' diye, 'en son şehit ben olayım, başka şehit olmasın. Gözyaşı dursun, kan dursun. Esasında, bu sorun Türkiye'nin gündeminden çıksın.' diye şehit olmuşlardır. Yoksa herhangi bir şehidimiz 'Ben şehit oldum, başkası da şehit olsun. Benim anam ağladı, başkasının da anası ağlasın. Terör ben mücadele ederken bitmedi, hiç bitmesin.' düşüncesiyle şehadet mücadelesini vermediğine biz inanıyoruz. Onların bütün mücadelesi, terörün bittiği, artık kanın durduğu, gözyaşının dindiği, başkaca Mehmetlerin şehit olmadığı, başkaca anaların ağlamadığı bir Türkiye'dir. 'Eğer çözüm süreci başarılı olursa -kurduğum cümle aynen budur- terör sona ererse, silahlar tamamen bırakılırsa, Türkiye'de barış iklimi geçici değil, kalıcı bir iklime dönüşürse bundan şehitlerimiz rahatsız olmaz, onların ruhu muazzep olmaz, incinmez, aksine memnun olurlar; çünkü bizim mücadelemizi bizim kardeşlerimiz, bizim evlatlarımız başarıya ulaştırdılar diye memnun olurlar.' dedim. Ben aynı inançtayım. hiçbir şehit çatışmalar devam etsin, bundan sonra başka şehitler olsun diye şehit olmaz, onun şeyi eğer terörle mücadele kapsamındaysa hedef terörü sona erdirmektir. Çözüm sürecinin ana hedefi de, tabii, terörü sona erdirmektir. Bunu özellikle ifade etmek isterim."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • bir an önce çözülse. 9 yıl önce Şikayet Et
    ak parti kontrolü bir kaybederse bir daha toparlamanın imkanı yok. Güney sınırı çok karışık devlet otoritesi bitmiş durumda.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!